Kur fiyatları rekor seviyeleri görmesiyle birlikte benzer oranda akaryakıta da zam gelmeye başlamıştı. Kur fiyatlarının yüzde 40 değer kaybetmesinden sonra ise benzin motorin ve LPG fiyatları hiç düşmedi aksine arttı. Gelen indirimler ise pompa fiyatına yani kullanıcıya yansımadı.

Dolar 18 TL seviyelerindeyken günümüzdeki fiyatlardan daha ucuza akaryakıt alabiliyorduk. Ancak doların yılbaşından beri yatay seyretmesine rağmen akaryakıt fiyatlarına zam gelmeye devam ediyor. Bunun sebebi ise brent petrol fiyatlarındaki artış olarak gösteriliyor.

Brent petrol fiyatlarındaki artış tüm dünyadaki akaryakıt fiyatlarını yakından etkilerken ülkemizde döviz kurunun 13.5 seviyelerinde seyretmesi nedeniyle gelen zamlar daha bir okkalı oluyor.

MOTORİNE 52 KURUŞ ZAM

Bu geceden  geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 52 kuruşluk bir zam yapılması bekleniyor. Yapılacak zam miktarının doğrudan pompaya yansıyacağı dolayısıyla direkt olarak vatandaşlara yansıyacağı da belirtiliyor.

Benzin fiyatlarına ise artan brent petrol fiyatları nedeniyle bu hafta içerisinde motorine benzer miktarda bir zam gelmesi bekleniyor. Böylelikle hem mazot hem de benzin fiyatlarında 14 TL aşılmış olacak.