Temel ihtiyaç kredisi geri ödemeleri başladı.

Kamu bankaları, koronavirüsün başladığı dönemde temel ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlar için bir kampanya başlattı. Kredi faizlerini oldukça düşüren kamu bankaları, 5 bin TL 'nin altında geliri olan vatandaşlara temel ihtiyaç kredisi vermeye başladı. 

0.49 FAİZ

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan kredi kampanyasında faiz oranı 0.49 olarak belirlenmişti. 10 bin TL 'ye kadar verilen kreidye ise rekor düzeyde başvuru oldu.

BERAT ALBAYRAK AÇIKLADI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, koronavirüs pandemisi sürecinde toplamda 8 milyon kişiye bireysel temel ihtiyaç kredisi desteğinin verildiğini söyledi. 8 milyon kişiye toplamda 47,5 Milyar TL kredi sağlandığını söyledi.

TEK ŞART 5 BİN TL SINIRI

Kredide tek şart bir evin gelirinin 5 bin TL 'nin altında olması. Bir evde gelir 5 bin TL 'den az ise o evden başvuru yapan bir kişiye temel ihtiyaç kredisi çıkıyor. Ancak birçok vatandaş, geliri 5 bin TL 'den az olmasına rağmen krediden faydalanamadı ve olumsuz cevap aldı.

4 SEÇENEK

Kredide vatandaşlara verilen kredi miktarı şu şekilde oldu:

- 3000 TL

- 5000 TL

- 7500 TL

- 10000 TL.

GERİ ÖDEME NE KADAR? İŞTE TABLO

GERİ ÖDEMELER BAŞLADI

1 Nisan günü başlayan kampanyada 6 ay geri ödemesiz süre sona erdi. Ekim ayından itibaren vatandaşlar geri ödemelerine başlayacak. Nisan ayında kredisini alan Ekim ayında, Mayıs 'ta kredisini alan Kasım'da, Haziran'da alan ise Aralık 'ta başlayacak.

GERİ ÖDEMESİZ SÜRE ERTELENSİN

Vatandaşlar 6 ay geri ödemesiz sürenin uzatılmasını talep ediyor. Koronavirüsün halen geçmemesi, geçim sıkıntısı, kur yükselmesi nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlar,geri ödemesiz sürenin arttırılmasını talep ediyor.