Yıl sonu gelirken SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin gözü kulağı 2022 yılı Ocak ayında açıklanacak olan enflasyon rakamlarından nokta emekli vatandaşlar enflasyon rakamları doğrultusunda maaşlarına zam alacak. O nedenle her ay açıklanan enflasyon verileri emekliler tarafından yakından takip ediliyor. Şimdiden emeklinin maaşını alacağı ek zam yüzde 6’nın üzerine çıktı. Zam oranlarının maaşları bu şekilde yansıması durumunda bile en düşük emekli maaşı 1.736 TL olacak. Ancak hala zam oranlarının belli olması için önümüzde 2 ay bulunuyor. Kasım ve Aralık enflasyon verilerinin açıklaması ile birlikte emekli zam oranının daha da artması bekleniyor.

2022 ocak emekli zammı ne kadar olacak soru işareti milyonlarca emekli tarafından bu sorunun yanıtı arama motorunda yoğun bir şekilde araştırılıyor ve uzmanların yorumları yakından takip ediliyor. Özellikle SSK ve bağ-kur emeklisi ile dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar açıklanan enflasyon verilerini ve tahminleri yakından takip ediyor. Şu ana kadar 4 aylık enflasyon verisi belli oldu. Zam oranı şimdiden %6.72 oldu. Hala kasım ayı ve aralık ayı enflasyon rakamları beklenirken uzmanların bu konuda tahminleri de bulunuyor. Uzmanlara göre Ocak ayında emekli zammı yüzde 9'un üzerinde olacak. Şu anki rakamlara göre bile emekli maaşı en düşük 1.736 TL olacak.

Emekli maaşları ne kadar olacak?

Emekli zam oranlarının kesin olarak ortaya çıkması için hala 2 ay var. Ancak bu konuda Uzmanlar birtakım tahminlerde bulunuyor ve sık sık ana haber bültenlerine de bu durum konu oluyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yılın ikinci yarısına ait 4 aylık enflasyon rakamları açıklandı. Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında ortaya çıkan enflasyon yüzde 6.72 oldu. Kasım ve Aralık aylarının verileri hala açıklanmadı ancak Uzmanlar yıl sonundaki enflasyon oranının yüzde 9.17 olabileceğini söylüyor. Enflasyon rakamlarının bu şekilde çıkması halinde SSK ve bağ-kur emeklisi doğrudan bu oranda zam olacak. Ayrıca dul ve yetim aylığı alan vatandaşların da maaşları bu şekilde zamlanacak.

Yeni rakamlara göre en düşük emekli maaşı

TÜİK Tarafından şu ana kadar açıklanan enflasyon rakamlarına göre yeni Zamlı emekli maaşları da hesaplandı. 4 aylık enflasyon verilerine göre emekli maaşlarındaki artış şu şekilde olacak;

Esnafta 2350 TL'den 2508 TL

Çiftçide 1567 TL’den 1993 TL

2000'den önce emekli olan SSK'lı için 2624 TL’den 2.800 TL

2000’den sonra emekli olan SGK’lı için 1626 TL’den 1.736 TL