TOKİ'den 11 şehirde ayda 461 TL 'ye ev.

Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan açıklamada ucuza ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kampanyanın başladığına yer verildi. 11 farklı şehirde yeni yapılan ve yapımında sona gelinen konutların satışları için başvurular başladı. 1+1, 2+1, 3+1 evlerin satışa sunulması ile birlikte biz de vatandaşlara yardımcı olması için bu yazımızı kaleme aldık.

EMEKLİ, ASGARİ ÜCRETLİ, DAR GELİRLİLER

TOKİ'den yapılan açıklamada evlerin dar gelirliler için satışa sunulduğuna yer verildi. Dar gelirli olan vatandaşların, belirtilen tarihler arasında başvurusunu yapması gerektiği bildirildi. 

TOKİ evlerine başvuru yapacaklarda aranan şartlar ise şu şekilde:

- T.C. vatandaşı olması,

- Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,

- Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç)

- Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

- Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500.00 TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 5.500.00 TL olması gerekmektedir.)

11 ŞEHİRDE EV SATIŞI

İşte TOKİ tarafından yayımlanan , satışta olan evlerin listesi:

EN UCUZU 110 BİN TL

Satıştaki evlere baktığımızda en ucuz evlerin 110 bin TL 'den başladığı görüldü. İşte satıştaki evlerden en ucuzları.

AYDA 461 TL TAKSİTLE EV

Evler için ödeme planları şu şekilde:

BAŞVURU

T. Halk Bankası Aġ. Tüm ġubeleri ve E-Devlet üzerinden başvurulabilir. E Devlet üzerinden başvurular , aşağıdaki sayfadan yapılmaktadır. 

https://www.turkiye.gov.tr/toplu-konut-idaresi-baskanligi-toki