Türk-İş'ten yapılan açıklama şu şekilde:

GIDA FİYATLARI DÜŞÜYOR, HAYAT PAHALILIĞI DEVAM EDİYOR… 

DÖRT KİŞİLİK AİLENİN AÇLIK SINIRI 2.384 TL, YOKSULLUK SINIRI 7.765 TL

MUTFAK ENFLASYONU AYLIK YÜZDE 0,94 GERİLEDİ, YILLIK ARTIŞ  YÜZDE 15,79 

BEKAR BİR ÇALIŞANIN AYLIK YAŞAM MALİYETİ TUTARI 2.892 TL 

Yaş sebze-meyve fiyatlarına bağlı olarak mutfak harcamasında görülen gerileme Ağustos ayında da devam etti. Böylece son üç ayda mutfak harcaması tutarı -nispeten- azaldı. Ancak, özellikle dar ve sabit gelirli kesimlerin elde ettiği ücret/maaş gelirinin yetersizliği ve fakat yapılması gereken zorunlu harcamaların seviyesi, hayat pahalılığı sorununun sürekliliğini ortaya koydu.

Milyonlarca çalışanın ve emeklisinin aylık gelirlerinin asgari ücret düzeyinde veya altında olduğu, işsizliğin ülkenin yakıcı sorunu olmaya devam ettiği, koruyucu sosyal politikalar çerçevesinde sağlanan nakdi ödemelerin yetersizliği temel alındığında, ülkede hayat pahalılığının varlığı önemli olmaktadır. 

TÜRK-İŞ (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu) çalışanların geçim şartlarını otuz üç yıldan bu yana aralıksız olarak her ay düzenli olarak yaptığı “açlık ve yoksulluk sınırı” araştırması sonuçlarıyla ortaya koymaktadır. 

TÜRK-İŞ Araştırmasına göre 2020 Ağustos ayında; 

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2.383,76 TL,  

Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 7.764,69 TL,

Bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 2.891,65 TL oldu.