Gerçekleştirilen Genel Kurula; Genel Başkan Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcıları Celal Yıldız, Halil Özdemir ve Mehmet Keskin, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Yozgat Şube Başkan Ferman Zararsız, Sivas Şube Başkanı Nihat Şimşek, Kırşehir Şube Başkanı Hızır Gürler, Aksaray Şube Başkanı Yasin Emekli, Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Akif Dağ, Niğde Şube Başkanı Kadir Yenel, Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Remzi Karataş, Öz Güven-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Ünal, Öz Ağaç İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Emin Hayta, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Yalçın, Ak Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Ak Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin, Sendikamız Genel Merkez Kadın Komite Başkan Yardımcısı Esma Hatun Taşpınar, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Kayseri Şube ve İl Başkanları, Sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin Kayseri Temsilcileri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Genel Kurula hitaben konuşmalarını gerçekleştiren Genel Başkan Arslan, “Kayseri’de hiçbir zaman sorun yaşamadık. Bu kardeşliği gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz genel kurulun tarihi kardeşliğimize katkı sunacağı inancındayım” şeklinde konuştu.

 "Vergi dilimleriyle ilgili bir reform yapalım"

Hükümetin amacının sendikaları güçlendirmekken, yapılan uygulamalarla sendikal hareketi zayıflatmamaları gerektiğini dile getiren Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O yüzden benim önerim, sayın bakana da söyledim, asgari ücreti artıracağız. Artırdığımız oranda, örneğin bütün çalışanları etkileyen bir adım atalım. Vergi dilimleriyle ilgili bir reform yapalım. Bir yıl süreyle vergi oranlarımız yüzde 10'da kalsın. Bu bir öneri. Yüzde 10'da kalırsa bütün çalışanlar bundan yararlanıyor. Toplu sözleşmesi olsun, olmasın. Türkiye'de 15 milyon sigortalı işçi var. Bunların sadece 2 milyon 200 bini sendikalı. 6,5 milyonu da asgari ücretli çalışıyor. Geri kalan 7 milyon, onlar bu haktan yararlanamayacak. O zaman ne yapacağız. Bütün ücretlilerin yararlanacağı bir modeli kurmamız gerekiyor. Benim sayın bakandan talebim, hükümetimizden talebimiz, asgari ücreti artıralım, artırdığımız oranda da bütün çalışanlar için bir vergi kolaylığı sağlayalım istiyoruz. Bütün çalışanlar, bu hayat pahalılığından etkilenenlerin bir nebze olsun nefes almasını sağlamış oluruz."

Hükümetin asgari ücreti belirlerken ocak ayında yaptığı tarihi adımı önemsediklerini vurgulayan Arslan, asgari ücret tutarındaki bütün ücretlerden vergi alınmaması konusundaki kararlılık ve ortaya konan çabayı son derece önemli bulduklarını söyledi.