Peki Bankadan Yeni Kimliği Olanlar Nasıl Para Çekecek ?

Hangi Evraklar Gerekiyor ?

Geçtiğimiz yıllarda yeni kimlik kartına geçildi. Vatandaşlar , eski kimliklerini Nüfus Müdürlüğü 'ne götürüp yeni çipli kimliklerle değiştirdi. Milyonlarca kişi ise henüz kimliğini yenilemedi. 

KİMLİK İLE PARA ÇEKME AÇIKLAMASI

Çipli kimlik kartı olanları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi.  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye 'de ilk kez bir uygulama yapılacağı, PTT 'de hesabı olan , olmayan tüm vatandaşların çipli kimlik kartları ve kimliğini alırken edindiği şifre ile ATM 'den para çekebileceğini bildirdi. 

Şifresini kaybedenlerin Nüfus Müdürlüğü'ne müracaat etmesi gerekmektedir. 

CEP TELEFONU MESAJI İLE

Şifresini hatırlamayan vatandaşlar, işlemlerini PTT iş yerlerinden de gerçekleştirebilecek. Ödeme tarihleri ise vatandaşların cep telefonlarına gönderilecek SMS ile bildirilecek.

PTT AŞ, koronavirüs sürecinde vatandaşlara güvenli şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Vatandaşlar ve çalışanların sağlığı için iş yerlerinin önünde sosyal mesafe kurallarına uygun düzenlemeler yapılırken, ülke genelindeki 4 bine yakın PTT ATM'si düzenli olarak dezenfekte ediliyor.

YENİ KİMLİK İÇİN SON TARİH

Yeni çipli kimliğini henüz almayan vatandaşlar , nüfus müdürlüklerinden randevu alarak yeni kimliklerini alabilirler. Yeni kimlikler 2023 yılına kadar alınabilecek.

 Maliye Bakanlığınca belirlenen yeni kimlik kart ücreti 2019 yılında doğum nedeniyle yasal süre içerisinde başvuramayanlar için 22,50 TL, kayıp nedeniyle ise 45,00 TL alınmaktaydı. Bu rakamlar 2020 yılı için sırasıyla 27.58 TL ve 55.16 TL oldu

EVRAKLAR

Yeni doğan kimlik kartı için:
 
Anne veya babanın şahsen ve Nüfus Cüzdanı/Kimlik kartı ile başvurusu
Doğum Belgesi
Kimlik kart bedeli ücretsizdir.
Not: Bebeğe, Geçici Kimlik kartı verilirken, şifre içeren zarf verilmez.
 
Yeni Kimlik Kartı almak için, 15 yaşından küçükler için başvuru belgeleri ve gereklilikler:

 
Nüfus Cüzdanı
Banka dekontu (Güncel ücret listesi ve Anlaşmalı Banka listesi aşağıdadır.)
Velisi (Anne veya Babası, 15 yaşında küçüklerin kendilerinin gelmesine gerek yoktur.)
(İsteğe bağlı olarak ) Biyometrik Fotoğraf (7-14 yaş arasında, kimlik kartına fotoğraf konulması Veli’nin [Anne-Babanın] tercihine bağlıdır.)