Kredi yapılandırması hakkında açıklama geldi.

Kamu bankaları konut, taşıt, tatil ve çeyiz kredisi kampanyalarını başlattı. Kredi kampanyalarının açıklanmasının ardındna dha aönce düşük faizle kredi çeken vatandaşlar, kredi yapılandırması olup olmayacağını araştırmaya başladı. 

Cnn ekranlarına konuk olan Prof. Dr. Kerem Alkin  burada kredi yapılandırması konusuna değindi. Başak Şengül 'ün sunumu ile ekranlara gelen programa konuk olan Alkin,  "Kamu bankalarımızın böyle fırsatçılık peşinde koşan firmalarla bu önemli destek paketinde işbirliği yapmayacağını, ancak fiyat değişikliği yapmayan, bu imkanı tüketicilerine yansıtacak yerli ve milli firmalarla işbirliği yapacağını söylemeli" dedi.

Kredi paketine dair detaylara değinen Alkin, "Önemli bir ülkeyiz. Ancak maalesef reel sektörümüzün, işletmelerimizin, KOBİ ve büyük firmalarımızın fiyat belirleme alışkanlıkları problemli. Mal ve hizmetleri piyasaya sürerken fiyat belirlemede fırsat değerlendirme alışkanlıkları bir türlü halledemedik. Bakanımızın vurguladığı nokta bu. Bu alışkanlıkları kırmamız gerekiyor. Yerli ham maddeyle üretim yapmasına rağmen ürününün fiyatını dolar ve euro cinsinden belirleyip, tüketiciye mal satan işletmelerimizin olduğu bir dünya görüyoruz. Bu da enflasyonla mücadelede sorunları beraberinde getiriyor. Kamu bankalarımızın böyle fırsatçılık peşinde koşan firmalarla bu önemli destek paketinde işbirliği yapmayacağını, ancak fiyat değişikliği yapmayan, bu imkanı tüketicilerine yansıtacak yerli ve milli firmalarla işbirliği yapacağını söylemeli. Bakanımız da kamu bankalarının bu tutumunu tebrik etmişti." dedi.

YAPILANDIRMA AÇIKLAMASI

Kredilerin yapılandırılıp yapılandırılmayacağı konusuna değinen  Alkin, "Bankacılık sektörümüzde uzun vadeli kredi süreçlerinde faiz değişikliği olmuşsa, bankalarımız genellikle müşterisiyle olan dialogu iyi tutmak için daha önceden kullanılan kredilere yansıtırlar. Bankalarımız yine müşterileriyle olan diyaloğu her zamanki gibi atacağına eminim." dedi.