Lise mezunu polis alımı için kritik süreç.

Lise mezunu adaylar arasından polis alımı için kritik sürece girildi. 27 Haziran 2020 günü Türkiye genelinde tek oturumda TYT yapılacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavı 'nın ilk oturumu olan TYT 'ye girecek öğrenciler , sınavda alacağı puan ile 2020 PMYO polis alımına başvuru yapacak .

İlanlar art arda yayımlanıyor. 

SINAV KAÇ SORU?

2020 yılı Temel Yeterlilik Testi'nde öğrencilere Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilimleri testlerinden toplamda 120 soru sorulacak. 

Sınavdaki soruların testlere göre dağılımı ise şu şekilde:

40 Türkçe: Türkçeyi doğru kullanma, okuduğunu anlama ve yorumlama, kelime hazinesi, temel cümle bilgisi ve imla kurallarını kullanma becerilerini ölçmeye yönelik sorular

20 Sosyal Bilgiler: Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe alanlarındaki temel kavram ve ilkeleri kullanma becerilerini ölçmeye yönelik sorular (Tarih: 5, Coğrafya: 5, Felsefe: 5, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (veya ilave Felsefe soruları) 5)

40 Matematik: Temel Matematik kavramlarını kullanma ve bu kavramları kullanarak işlem yapma, temel matematiksel ilişkilerden yararlanarak soyut işlemler yapma, temel matematik prensiplerini ve işlemlerini gündelik hayatta uygulama becerilerini ölçmeye yönelik sorular

20 Fen Bilimleri: Biyoloji, Fizik ve Kimya alanlarındaki temel kavram ve ilkeleri kullanma becerilerini ölçmeye yönelik sorular (Fizik: 7, Kimya: 7, Biyoloji: 6)

TYT PUANI İLE POLİS ALINACAK

27 Haziran Cumartesi günü saat 10.15 'te TYT yapılacak. Öğrenciler, saat 10.00 'dan sonra sınav salonlarına alınmayacak. TYT 'ye giren adaylar arasından , sonuçların açıklanması sonrası 2500 polis alımı yapılacak. 

KRİTİK SÜREÇ

Öğrencilerin TYT 'de alacağı puan , polisliğe girişte dikkate alınacak. Polis Akademisi tarafından belirlenecek taban puanın altında alan adaylar polis alımına başvuru yapamayacak. 

Geçen sene taban puan 250 , 2018 yılında ise 260 'ydi. Bu sene ise taban puan, sınav sonucunun açıklanmasının ardından yayımlanacak PMYO kılavuzunda belirtilecek.

ÇOK ÖNEMLİ UYARI

TYT 'ye girecek öğrencilerin Türkçe veya Matematik testlerinden en az 0.5 net yapması gerekmektedir. İki testin birinden 0.5 netten aşağı olursa ya da hiç çözmezseniz puanınız hesaplanmaz.

Örneğin; Fen, Sosyal testlerinde hepsini doğru yapsanız ama matematik ya da türkçe testinden 0.5 netiniz yoksa TYT puanınız hesaplanmaz. 

İLAN TARİHİ

Adaylar öncelikle TYT 'ye girecek. Daha sonra  sonuçların açıklanması beklenecek. 28 Temmuz 2020 günü sonuçlar açıklandıktan sonra ilan başvuruları alınacak.