Bekçi adayları, yazılı sınav tarihi ile ilgili aramaları artırdı. Bekçilik mesleğini yapmak isteyen vatandaşlar 28 Nisan-13 Mayıs tarihleri arasında ön başvurularını E-devlet üzerinden yapabilecek. Başvurularda, şartları sağlayan adaylar, ön sağlık kontrolü ve yazılı sınava girmeye hak kazanacak. Peki, Bekçilik yazılı sınavı ne zaman 2022, bekçi alımı sınavı ön sağlık kontrolü nasıl oluyor? Bekçilik sınav ücreti nereye yatırılır?
Mahalle ve çarşı bekçisi için verilen 28 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ilanda 3 bin 250 bekçi alımı detayları belli olmuş, adaylar da Polis Akademisi'nden gelen duyuru sonrası başvuru sürecine başlamıştı. Bekçi alımı başvuruları 13 Mayıs’a kadar devam edecek. Peki, Bekçilik sınavı ücreti nereye yatırılır, ön sağlık kontrolü nasıl oluyor? Bekçilik yazılı sınavı ne zaman?

BEKÇİLİK YAZILI SINAVI NE ZAMAN?

3 bin 250 bekçi alımı için uygulanacak olan yazılı sınav tarihi, henüz açıklanmadı.

BEKÇİLİK SINAVI ÖN SAĞLIK KONTROLÜ NASIL OLUYOR?

Adaylar Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Sınavına girmeden önce müracaatı alındıktan sonra Ön Sağlık Kontrol Komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir.

Adayların internet üzerinden https://pa.edu.tr adresli resmi internet sayfasında yukarıda belirtilen tarihler arasında ön başvurularını yaptıktan sonra başvuru yerleri, başvuru ve sınav tarihleri, istenecek belgeler ile gerek görülen diğer bilgiler Devlet Personel Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü veya Başkanlığın resmi internet sayfasıyla ya da diğer uygun iletişim araçlarıyla duyurulur.

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı, Yazılı Sınav, Fiziki Yeterlilik Sınavı ve Sözlü Sınav şeklinde yapılır. Adayların Başvuru ve Sınav Merkezleri ile sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez.

Müracaat Kabul Komisyonu tarafından başvuruları kabul edilen adaylar; aynı gün içerisinde ilgili Ön Sağlık Kontrolü Komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilecektir.

2. Ön Sağlık Kontrolü Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre yapılacaktır.

3. Ön Sağlık Kontrolü Komisyonu tarafından, adaylar hakkında Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı “Olur veya Olamaz” şeklinde karar verilecektir. Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı “Olamaz” kararı verilen adaylar sınav aşamalarına devam edemeyecektir.

4. Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı “Olur” kararı verilen adaylar, yazılı sınava katılmaya hak kazanacaktır.
BEKÇİLİK SINAV ÜCRETİ NEREYE YATIRILIR, NE KADAR?

İnternet üzerinden ön başvuru yapacak adaylar 340 TL olan sınav ücretini yayımlanan kılavuz içerisinde belirtilen şekilde yatıracaklar.

İnternet üzerinden ön başvuru yapacak adaylar tarafından sınav başvuru ücreti olan 340 TL 28.04.2022 saat 09.00’dan 13.05.2022 saat 17.00’ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılacaktır.

Sadece Halkbank şubelerinden, ATM’lerinden ve internet bankacılığından başvuru ücreti yatırılabilecektir. (İnternet Bankacılığından ücret yatıran adaylar dekont çıktısı almaları gerekmektedir.)