Jandarma 'ya bekçi alımı hakkında açıklama.

TBMM Genel Kurulu 'nda bekçilik kanun teklifi görüşmeleri devam ediyor. Görüşmeler sırasında açıklamalarda bulunan ve kanun teklifinin detaylarını , yapılacak düzenlemeleri aktaran MHP Milletvekili Sermet Atay, jandarma bünyesine bekçi alımı konusuna da değindi ve gerekli düeznlemelerin kanun teklifine eklendiğini dile getirdi. 

YENİ ALIM OLMALIDIR?

Atay yaptığı açıklamada , bekçi sayısının daha da arttırılması gerektiğini ifade ederek, "Devletimizin devamlılığı, asayişin ve güvenliğin tesisi, vatandaşımızın huzur ve selameti için atılan bu adımı destekliyor; Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak bu kanunun Türkiye Cumhuriyeti devletimize, İçişleri Bakanlığımıza ve kolluk kuvvetlerimize hayırlara vesile olmasını; yeni göreve başlayacak ve görevdeki bekçilerimize ve cefakârca çalışan tüm güvenlik güçlerimize başarılar diliyoruz. Ve bir kez daha yineliyoruz, bekçilik kadrosunun mutlaka artırılması gerektiğini arz ediyoruz." dedi.

İlanlar art arda yayımlanıyor. 

JANDARMA' YA ALIM

Şimdiye kadar yapılan bekçi alımları EGM bünyesine gerçekleşiyordu. Hazırlanan yeni kanuna jandarma  ibaresi de eklendi. Özellikle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 36 'ncı maddesine eklenen düzenleme ile jandarma bünyesine de bekçi kadrosu veriliyor. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Atay şu ifadeleri kullandı:

"Aynı kanunun 15’inci maddesiyle jandarma hizmetinde çalışan çarşı ve mahalle bekçilerinin, uzman jandarmayla eşit statüde olacağı belirtilmiş olup bu husus çarşı ve mahalle bekçisinin jandarma hizmetinde yerinin ve rütbesinin belirlenmesi açısından önemli bir düzenlemedir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 36’ncı maddesinde yapılan değişiklikle çarşı ve mahalle bekçilerinin Jandarma hizmetleri sınıfına da dâhil  edilmesi ve Jandarma hizmetleri sınıfında yer alan çarşı ve mahalle bekçileri hakkında, Emniyet hizmetleri sınıfında yer alan emsali çarşı ve mahalle bekçilerinin mali ve sosyal haklarının uygulanmasına ilişkin düzenleme de yapılmaktadır."

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 36 'ncı maddesine baktığımızda jandarma teşkilatı bünyesindeki personeller şu şekilde verilmiştir:

JANDARMA HİZMETLERİ SINIFI

Bu sınıf Jandarma Genel Komutanlığı kadrolarında bulunan subay, astsubay ve uzman jandarmaları kapsar.

Eklenen yeni madde ile çarşı ve mahalle bekçileri hem emniyet hizmetleri hem jandarma hizmetleri sınıfına dahil edilecek. 

İşte eklenecek yeni madde:

YENİ ALIM NE ZAMAN?

Bekçilik kanun teklifinin Genel Kurul 'dan geçip yasalaşmasının ardından yeni bekçi alımında jandarmaya da kadro verilecek. Köylere ve İlçelere alınacak bekçilerin jandarma bünyesinde çalıştırılması bekleniyor. 

Yeni bekçi alımı tarihi konusunda bir açıklama henüz gelmedi. Kanunun yasalaşmasının ardından sürecin belli olması bekleniyor.