Platform olarak beklentimiz, EGM’nin öncelikli olarak personelini düşünecek şekilde hareket etmesidir. Sandığın çıkarlarından önce, personelin çıkarları gözetilerek çalışanların refah seviyesini yükseltecek adımlar atılmalıdır. Polsan kendi başına sandık olarak çok kaliteli ve cazibeli ise; insanlar kendi istek ve arzularıyla, gönüllü olarak sandığa katılmalıdır. Yine gönüllü olarak çıkmak isteyen personel, sandık üyeliğinden kendi istek ve arzusuyla ayrılabilmelidir.

POLSAN ÜYELİĞİNDEN ÇIKMAK MÜMKÜN MÜ?
Evet mümkün, siz değerli takipçilerimiz için Sözcümüz Faruk Sezer bu konuyu detaylı bir şekilde anlattı. Sezer’in başlıca açıklamaları şu şekilde:

“Polsan’ın tüzüğü anayasaya aykırı, bir hukukçuya bu tüzüğü götürün. Göreceksiniz ki Polsan tüzüğü bir değil, birden fazla madde ile hukuka aykırıdır ve iptali kesindir.

Polsan’ın delege seçimleri hukuka aykırıdır, taşra ve merkez seçimi yine hukuka aykırıdır.”

MAHKEME İPTAL ETMEK ZORUNDA
Polsan’dan kurtulmanın tek yolunun dava açmaktan geçtiğini söyleyen sayın Sezer, dava içeriğine ilişkin de bilgiler verdi.

“Polsan’ın tüzüğüne dava açacaksınız, adaylık şekline, üyelik şekline dava açacaksınız. Delege seçimleri ve yönetim kademe seçim şekline, anayasaya ayrılık bakımından dava açacaksınız.”

İLKSAN 7 KATI PAY VERİYOR
“İLKSAN (Öğretmen sandığı) öğretmenler para topluyor, toplanan para ile POLSAN’ın Leasing’ine yatırım yapıyor. Yatırım sonucu sandık ikramiyesi olarak, yatırdıklarının 6-7 katını alıyorlar. Fakat POLSAN, para yatıran kendi üyelerine 1 katını bile vermiyor.”
polisinsesi.org