Evlilikle birlikte el ele yeni bir hayata adım adım çiftler için balayı rotası seçmek oldukça keyiflidir. Yeni bir yuva kuran çiftlerin, aşklarını güzel bir balayı seyahatiyle taçlandırmayı istemeleri en doğal haklarıdır. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında seyahat edilebilecek birçok balayı rotası bulunur. Sen de hemen uçak bileti satın al, keyifli bir balayı tatilinin tadını çıkar! Pegasus’un mobil uygulamasından, dilediğin rota için uçak bileti ara, biletini ayırt ve eğlenceli bir balayı tatili için kemerleri bağla! İşte, romantik çiftler için unutulmaz olacak birbirinden güzel balayı rotaları…

Ağustos Ayında Yurt İçinde Gidilebilecek Balayı Rotaları

Balayı planlamasını yurt içinde yapmak isteyen gezginler için ülkemizde  tatil cenneti olarak anılan birçok seçenek bulunur. İşte, yurt içinde seyahat edebileceğiniz başlıca balayı rotaları…

- Çeşme: Yaz tatillerinin vazgeçilmez rotalarından biri olan Çeşme, yeni evli çiftlerin de favori balayı adresi olmayı başarır. İzmir’in en sevilen rotalarından biri olan Çeşme’de tarihin ve doğanın keyfini doyasıya çıkarmak mümkün. Tertemiz koylarıyla göz kamaştıran Çeşme, doğal güzellikleriyle de gezginleri büyülemeyi başarır. Çeşme denildiği zaman akla gelen popüler beldelerden birisi de Alaçatı’dır. Alaçatı bölgesinde unutulmaz bir balayı yaşamak kaçınılmazdır. Su sporlarını deneyimlemek isteyenler için oldukça ideal olan Alaçatı’da mavi bayraklı plajlar büyük beğeni kazanır. Balayında kum, deniz, güneş üçlüsünün tadını çıkarmak isteyen çiftler için Çeşme biçilmiş kaftan. Bölgeye ulaşmak isteyen çiftlerin İzmir’e uçmaları  gerekiyor.

- Assos: Kuzey Ege’nin en sevilen rotalarından biri olan Assos, balayı tatili için tercih edilebilecek ideal adresler arasında yer alıyor. Mavinin ve yeşilin birleştiği Assos’un tarihi antik dönemlere kadar uzanır. Dünyaca ünlü düşünür Aristoteles’in felsefe okulu kurduğu yer olarak da bilinen Assos, tarih tutkunları için de oldukça ideal bir rota. Assos’a seyahat etmek isteyen gezginlerin Balıkesir-Edremit’e uçmaları gerekiyor.

- Olimpos: Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı olan Olimpos, ülkemizin önemli beldelerinden biridir. Olimpos Antik Kenti’ne de ev sahipliği yapan belde, doğasıyla olduğu kadar tarihi ve kültürel değerleriyle de ilgi odağı olmayı başarır. Aynı zamanda Likya Yolu üzerinde Olimpos, kamp tutkunları için de oldukça ideal. Olimpos’a ulaşmak isteyen gezginlerin Antalya’ya uçmaları gerekiyor.

Ağustos Ayında Yurt Dışında Gidilebilecek Balayı Rotaları
Balayı tatilini yurt dışında yapmak isteyen gezginler için birbirinden keyifli rotalar mevcut. İşte yurt dışında balayı yapmak isteyenler için fikir olabilecek rotalar…

- Berlin, Almanya: Çok kültürlü yapısıyla dikkat çeken Berlin, renkli sokaklarıyla Avrupa’nın en gözde şehirlerinden biri. Tarihi dokusu ve modern mimari yapılarıyla ilgi odağı olmayı başaran şehir, sanat tutkunları için de büyük önem taşır. Dünya çapında sanat galerileri ve müzik sahneleriyle adından söz ettiren şehir, eğlenceli bir balayı planlayan çiftlerin favorisi olmaya aday!

- Marsilya, Fransa: Güney Fransa’nın gözdesi olmayı başaran Marsilya, tarihi dokusuyla görenleri kendine hayran bırakmayı başarır. Akdeniz’in en büyük limanına sahip olan bölge, geçmişten günümüze birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Doğanın ve tarihin keyfini çıkarmak isteyen çiftler için oldukça uygun bir balayı rotası olan Marsilya, aynı zamanda Avrupa’nın gastro-turizm duraklarından biridir. Marsilya, eğlenceli bir balayı tatili hayali kuran çiftlerin çok seveceği bir adres.

- Belgrad, Sırbistan: Son dönemlerde büyük ilgi gören Sırbistan, aşklarını harika bir balayı tatiliyle taçlandırmak isteyenleri bekliyor! Sırbistan’ın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olan Belgrad, uygun fiyatlı tatil planı yapmak isteyenler için ideal bir rota. Enfes lezzetleri, doğası ve mimari güzellikleriyle çiftleri kendine hayran bırakmayı başaran şehir kesinlikle yakından keşfedilmeyi hak ediyor. Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği platoda konumlanan şehir, Doğu Avrupa’nın gözdesi olmayı başarır.