BALIKESİR

Balıkesir’in Bigadiç ilçesine bağlı kırsal Elyapan mahallesinde çok sayıda temaslı kişi bulunması nedeni ile karantina altına alındı.

Balıkesir Valiliğinden alınan bilgiye göre; Bigadiç İlçesine bağlı Elyapan Mahallesinde Covid-19 vakalarının görülmesi ve çok sayıda temaslı kişi bulunması nedeniyle hastalığın yayılımını önlemek amacıyla belirtilen mahalle Bigadiç İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 20.03.2021 Cumartesi günü saat 24’den itibaren karantina altına alındığı açıklandı.

KASTAMONU

Kastamonu’da korona virüs vakalarının büyük oranda artış göstermesi üzerine İl ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulları tarafından peş peşe karantina kararları alınmaya başlandı. Ayrıca yüz yüze eğitim gören okullarda da eğitime ara verildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen korona virüs (Covid-19) güncel vaka sayıları açıklandı. Salgının hızla arttığı Kastamonu’da 100 bin kişide görülen vaka sayısı 118,23’ten 197,41’e yükseldi. Karadeniz Bölgesi’nde 79,18 oran artışı ile rekor kıran Kastamonu’da karantina kararları da peş peşe gelmeye başladı. Kontrol altına alınamayan salgının daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla merkeze bağlı Bük köyü Üyük mevkiinin ardından Taşköprü ilçesi Kaygınca köyü Sökü Mahallesi de 10 gün süreyle karantinaya alındı.

Ağlı ilçesinde ise bir personelin korona virüs testinin pozitif çıkmasının ardından Nedime Kaya İlkokulu Nedime Kaya Ortaokulu ve Nedime Kaya Anasınıfı’da eğitim ve öğretime 5 gün süreyle Hıfzıssıhha Kurulu karar uyarında ara verildi. Ayrıca Daday ilçesinde Atatürk İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu’nda 1 ve 8. sınıflar hariç ara sınıflarda eğitim ve öğretime ikinci bir açıklamaya kadar ara verildi. Daday Şehit Ümit Demirci Çok Programlı Anadolu Lisesinde ise 12. sınıflar hariç ara sınıflarda eğitim ve öğretime ikinci bir açıklamaya kadar ara verildi.

Artan vakalar sonrasında Kastamonu Valiliği, vatandaşlara çağrıda bulunarak zaruri haller dışında sokağa çıkılmamasını istedi. Valilik, mutasyonlu virüsün yayılımıyla vaka sayısının Kastamonu’da çok yüksek seviyeye ulaştığı belirterek hareketliliğin azaltılması, evlerde ve tüm kapalı alanlarda sosyal mesafeye uyulmasını istedi.

İZMİR

İzmir’in Bergama ilçesinde, bir mahallede hayvanlarda şap hastalığının tespit edilmesi üzerine toplamda 20 mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

Bergama İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kaleardı Mahallesi’nde şap hastalığının tespit edilmesi üzerine çalışma başlattı. Bu kapsamda, mahalle ve ilçedeki hayvan pazarının yanı sıra 19 mahallede karantina uygulanmaya başlandı. Mahallelerdeki hayvanlara aşılama yapılacağı öğrenilirken, aşı yatırmayan veya hayvanlarını meraya çıkarıp ticaret yapan kişiler hakkında para cezası uygulanacağı ifade edildi.

Öte yandan, karantina nedeniyle kişilerin mahallelere giriş ve çıkışının yasaklanmasının söz konusu olmadığı belirtildi.

BİLECİK

İstanbul’dan Bilecik’e gelen aile, 2 kişiye korona virüs (Covid-19) bulaştırırken, 24 kişinin yaşadığı köy karantina alındı.

Alınan bilgilere göre, Bilecik Gölpazarı ilçesinde bağlı İncirli köyünde İstanbul’dan gelen bir ailenin temasta bulunduğu 2 kişiye korona virüs (Covid-19) tespit edildi. Bunun sonucunda köye bağlı Bostancılar Mahallesi yaşayan 24 kişiye test yapılırken, giriş ve çıkışlar İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27, 28 ve 72’inci maddeleri kapsamında ikinci bir değerlendirmeye kadar kapatıldı. Jandarma ekipleri köyün giriş ve çıkışlarını kapatırken, sadece kontrol girişlerine izin veriliyor.

Öte yandan 24 kişinin test sonuçlarına göre hareket edileceği öğrenildi.

ÇANKIRI

Çankırı’da korona virüs vakaları artmaya devam ederken bir köy karantina altına alındı.

Çankırı’nın Yapraklı ilçesine bağlı Kirliakça köyü karantinaya alındı. Yapraklı Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Korona virüs görülen vakaların artması sebebiyle ilçemiz Kirliakça köyü, İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun kararı ile 21.03.2021 günü saat 22:00’den itibaren 7 gün süreyle karantinaya alınmış ve köyde karantina şartlarına uygun olarak her türlü tedbir alınarak uygulamaya geçilmiştir" ifadelerine yer verildi.