ÇORUM

Çorum'un Mecitözü ilçesinde 2 köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, artan vaka sayıları nedeni ile Mecitözü ilçesine bağlı Boyacı ve Sarıhasan köylerine 10 gün boyunca giriş çıkışların yasaklanmasına karar verdi.

Ayrıca, yerleşim birimlerinde ev ziyaretleri de yapılamayacak.

KARAMAN

Karaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun, Vali Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında toplandığı bildirildi.

Açıklamada, Yunus Emre Mahallesi 2265. Sokak'ta bulunan bir apartmanın, pozitif vaka görülmesi ve temaslı sayısının fazla olması nedeniyle karantinaya alındığı belirtildi.

Açıklamada, alınan kararlara uymayan vatandaşlar hakkında adli ve idari işlem uygulanacağı kayedildi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir apartman karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Hıfzıssıhha Kurulu, merkeze bağlı Karşıyaka Mahallesi Bengim Apartmanı A Blok'ta pozitif vaka ve temaslı sayısının fazla olması nedeniyle karantina kararı aldı.

Karantinanın, yeni bir değerlendirme yapılıncaya kadar devam edeceği kaydedildi.

MANİSA

Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Kayalıoğlu Mahallesi’ndeki bir sokakta 25 kişinin korona virüs testinin pozitif çıkması sonucu İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği 10 gün karantina altına alındı.

Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Kayalıoğlu Mahallesi’nde bulunan bir sokakta 25 kişinin korona virüs testi pozitif çıktı. Bu durum üzerine harekete geçen Akhisar Kaymakamlığı Hıfzıssıhha Kurulu, sokağı 10 günlüğüne karantinaya aldı. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, “İlçemiz Kayalıoğlu Mahallesi Bağlarbaşı sokakta ikamet eden 25 kişinin Covid-19 test pozitifliği saptanması ve diğer vatandaşlara da bulaşması üzerine salgının yayılımının önüne geçmek ve toplum sağlığını korumak amacıyla karantina uygulanma şartları çerçevesinde sokağın 8 Mart 2021 tarihi saat 17:00’dan itibaren 10 gün süreyle karantinaya alınmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

SAKARYA

Sakarya’nın Geyve ilçesi daha önce çok sayıda vaka tespit edilince yarısı karantinaya alınan İhsaniye Mahallesi, pozitiflerin bulunduğu ve karantinada olan hane sayısı 8’e çıkınca giriş-çıkışlara tamamen kapatıldı.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatlarıyla kent genelinde karantina uygulamaları sıkı bir şekilde sürdürülüyor. Geyve ilçesinde bulunan İhsaniye Mahallesi’nde bir kişiye yapılan hasta ziyareti sonrasında pozitif vakalar çıkınca karantina uygulanmıştı. İlk olarak yarısı karantinaya alınan mahalle, pozitif vakaların tespit edildiği hane sayısı çoğalınca tamamen kapatıldı. Geyve Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada mahallede karantinaya alınan hane sayısının 8’e yükselmesi sonrasında ilçe kurulu kararıyla "tam kapatma" uygulamasına geçildiği belirtildi. İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, mahallenin giriş-çıkışını şerit ve dubalarla kapattı. İhsaniye Mahallesi 10 günlük süreyle karantinaya alındı. Yetkililer, kent genelinde vakaların çoğaldığı bölgelerde karantina uygulamasının devam edeceğini belirtiyor.

ADIYAMAN

Adıyaman’da korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 57 adres karantina altına alındı.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, korona virüs tedbirleriyle ilgili yeni karantina kararları aldı.

Türkiye’nin risk haritasında yüksek riskli iller arasında yer alan Adıyaman’da, 57 adres için karantina kararı alındı.

Korona virüs testi pozitif çıkan kişilerin yaşadığı 57 adreste 10 gün süreyle karantina kuralları uygulanacak.

ISPARTA

Isparta’da Eğirdir ilçesine bağlı Yukarıgökdere köyü, vaka ve temaslı sayısının artması nedeniyle 10 gün süreyle karantina altına alındı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, "İlçemiz Yukarıgökdere köyünde Covid-19 vakalarının ve temaslı sayısının çok olması nedeniyle (Covid-19) enfeksiyonunun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla Yukarıgökdere köyü, 08.03.2021 tarihi saat 13.00 itibariyle 18.03.2021 tarihi saat 13.00’e kadar 10 gün süreyle giriş çıkışların izne bağlı olmak kaydıyla karantina altına alınmıştır. Ayrıca kolluk kuvvetleri tarafından gerekli önlemlerin titizlikle alınmasına, karantina sürecinde yasaklara aykırı davranışta bulunanlara İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararına riayet etmemekten dolayı 3 bin 150 TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir" dedi.

AKSARAY

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan ’Çok yüksek riskli’ kırmızı kategoride yer alan ve vaka sayısının yüksek olması nedeniyle 1 belde, 1 köy, 1 mahalle, 1 cadde ile 6 sokağın 5 gün süreyle karantinaya altına alındığı Aksaray’da sabah saatlerinde 1 belde daha karantina altına alındı. 5 gün önce karantinaya alınan bölgelerinin karantina süresi ise 7 güne çıkarıldı.

Şubat ayı içerisinde sıfıra yakın vakası olan ve 7 Şubat itibari ile İngiltere’den gelen mutasyonlu virüsün görülmesiyle kırmızı kategoriye taşınan Aksaray’da 5 gün önce 1 belde, 1 köy, 1 mahalle, 1 cadde, 6 sokak karantina altına alındı. 5 günlük karantina süresi dolan bölgelerin karantina süreleri 7 güne çıkartılırken, sabah saatlerinde vaka sayısının yüksek olması nedeniyle merkeze bağlı Yeşiltepe beldesi 7 günlük süreyle karantina altına alındı.

Belde giriş ve çıkışları jandarma ekiplerince kapatıldı

Yüksek vaka sayısı gerekçesiyle Aksaray Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile karantina altına alınan Yeşiltepe beldesinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince tüm giriş ve çıkışlar kapatıldı. Barikat ve dubalarla kapatılan giriş çıkışlardan çok zorunlu olmadıkça hiçbir giriş çıkışa izin vermeyen jandarma ekipleri belde içerisinde de geniş tedbirler aldı. Ekipler belde içerisinde de devriye atarak tedbirleri aralıksız sürdürürken, zorunlu haller dışında belde halkının evden çıkışına kesinlikle izin verilmiyor.

“Bu illetten tez zamanda kurtulacağız”

Yeşiltepe Belde Belediye Başkanı Tahsin Çelik, “Çağımızın hastalığı biliyorsunuz, illeti diyeceğim Korona Virüs tedbirlerinin artırılması amacıyla pandemi kurallarına uydurularak valiliğimizin aldığı kararla kasabamız 1 haftalığına karantinaya alınmıştır. Bizde görevimizin başındayız. Kolluk kuvvetlerimiz de, halkımızda sağduyulu bir şekilde söylediğimiz şeylere uyarak herkes evlerine çekildi. Gördüğünüz gibi kasaba sakin. İnşallah el birliği ile bunu kısa sürede atlatacağız. Bu illetten tez zamanda kurtulacağız. Kasabamızda şu an 9 hastamız var. Onlarla ilgili de gerekli çalışmalar yapılıyor. Sağlık ekipleri zaten görevlerinin başında. Bizlerde tedbirleri aldırdık. Onları evlerinden çıkartmadan ihtiyaçlarını belediyemiz olarak karşılıyoruz. Zabıtamız, personelimiz, kolluk kuvvetlerimiz görevinin başında. Kış nüfusumuz 2 bin 500, yaz nüfusumuz 3 bin 500 oluyor” dedi.

Validen sağlık müdürüne kadar herkes sahada

Vaka sayıları artan ilde Vali Hamza Aydoğdu’nun “Devlet millet el ele, korona ile mücadele” başlığı ile başlattığı seferberlik kapsamında kentte etkin bir mücadele yürütülüyor. Yapılan uyarılar, bilgilendirmeler, anonslar ve diğer tüm iletişim araçlarıyla vatandaşlarla kurulan diyaloglara uyum sağlayan Aksaray halkı kısıtlamalara ve kurallara tam destek veriyor. İl genelinde görev alan jandarma ve polis ekipleri de aralıksız olarak tedbir denetimleri yapıyor. Vali Aydoğdu, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kerim Yeşildağ ile birlikte kent genelinde sürekli olarak hem uygulamaları denetliyor, hem de denetimlere katılıyor.

BALIKESİR

Balıkesir’in Erdek ilçesi’nde 2 mahallede korona virüs tedbirleri kapsamında hane bazında karantina uygulaması başlatıldı.

Erdek İlçe Hıfzıssıhha Kurulu korona virüs tedbirleri kapsamında bir dizi karar aldı. Yalı Mahallesi ile kırsal Çakıl Mahallesinde bazı kişilerin Covid-19 testlerinin pozitif çıktığı belirtildi. Mahallede temaslı kişilerin giderek artması nedeniyle böyle bir karar alındığı belirtilirken, hastalığın yayılımını önlemek amacıyla bazı konutlarda karantina kararı alındığı kaydedildi.

Kuruldan yapılan açıklamada, "Korona virüs (Covid 19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, ikici bir karara kadar Erdek Yalı Mahallesi ile kırsal Çakıl Mahallesinde vaka ve temaslı sayılarının giderek artması sebebi ile vaka ve temaslıların bulunduğu hanelerin hane karantinasına alınmasına, her iki mahallede karantinalı hanelerin, hane giriş-çıkışlarının, sorumlu kolluk birimi tarafından kontrol altında tutularak takip ve denetimin sağlanmasına kararı alınmıştır" ifadelerine yer verildi.