Gül, Mimoza Çiçeği, Bergamot, Parfüm çiçeği (Melisa), Amber, İnci Çiçeği, Ağaç Kabuğu ve Gövdesi, Petek, Reçine, Kehribar, Tohumlar, Meyveler, Yapraklar, Algler ve Likenler parfüm yapımında kullanılan en çok bitkilerdir. Parfümlerde meyveler, baharatlar ve otlar kullanılmaktadır. Parfümler asla ter kokusunu gidermez ve terlemeye karşı koyamaz.



Kendinize özgü bir koku yakalamak ve kendi parfümünüzü kendinizin yapmasını istiyorsanız, sizler için hazırladığımız evde parfüm yapım aşamaları takip etmenizi öneriyoruz.

Lavanta kokulu parfümü yapabilmek için üç su bardağı kadar damıtılmış suyun içine üç yemek kaşığı votka, beş damla lavanta yağı ve onar damla papatya ve kedi otu yağını ekleyin. Bir çay kaşığı gliserin koyarak parfümün yoğunluğunu arttırabilirsiniz. Mümkünse cam bir şişede iyice çalkaladıktan sonra bir gün boyunca dinlenmeye bırakın ve ertesi gün ev yapımı parfümünüzü kullanmaya başlayın.

Kağıt Çiçeği Parfümü yapmak için iki fincan damıtılmış suya beş damla kâğıt çiçeği özü ve onun iki katı olacak kadar sandal ağacı ve şakayık çiçeği yağlarından ekleyin. 3 yemek kaşığı votkayı da ekledikten sonra iyice karıştırın ve dinlenmeye bırakın. 

Ylang Ylangın Egzotik Kokulu Parfüm yapmak için votkanın içerisinde iki damla ylang ylang ve üç damla kadar portakal yağı ekleyin. Çarkıfelek kokusu olarak da bilinen saat çiçeği yağından da portakal yağı ile eşit oranda ekleyin. Bir süre bekletin ve kullanın.

Vanilyalı Lavanta parfümü yapmak için taze lavanta çiçek ve tohumları ile vanilya çubukları gerekmektedir. Bir bıçak yardımı ile vanilya çubuğunu ortadan ikiye keserek içindeki tohumları sıyırın. Ardından kesilmiş lavanta yapraklarını ve tohumlarını vanilya çekirdeklerine ekleyin. Üzerine yarım bardak kadar votka dökün ve cam bir kavanozda bir hafta kadar bekletin. Bir haftada yağını ve aromasını iyice bırakacak olan karışımı süzün. İçine gliserin ekleyin ve bir ay kadar daha cam şişede bekletin. Bekleme süresinin ardından kullanabilirsiniz.

Güllü Sandal Ağacı Parfümü yapmak için gül yağı, sandal ağacı yağı ve lavanta yağı gerekmektedir. Lavanta yağını 10 damla ekleyin. Üstüne üç damla gül yağı ve iki damla sandal ağacı yağı dökün ve gliserin ile karışımı yoğunlaştırın. Etil alkol veya votka ekleyin ve bir gün boyunca cam bir şişenin içinde serin bir ortamda bekletin ardından kullanın.

Tarçın Ve Menekşe Kokulu Parfüm yapmak için On damla tarçın yağını on damla menekşe yağı ile karıştırın. Uçucu ve taze bir hava katmak için on damla kadar da portakal yağı ekleyin. Gliserin koyarak karışma kıvam kazandırın ve etil alkol içinde bir gün kadar bekletin ve kullanın.

Sandal Ağacı Ve Bergamot Özlü Parfüm yapmak için On damla sandal ağacı, on damla bergamot yağı, on damla ylang ylang özü ve gliserini etil alkole ekleyin ve bir hafta boyunca kokuların birbirine geçmesi için bekletin ve kullanın.

Sarı Kantaron Ve Biberiyeli Parfüm yapmak için beş damla sarı kantaron yağını on damla biberiye ve servi özü yağı ile karıştırın. Üç yemek kaşığı votka ve damıtılmış su ekleyerek bir süre cam bir şişede bekletin ve kullanın.