Kış aylarında sular kesildiğinde insanlar kombilerini nasıl kulanacağı konusunda kafa karışıklığı yaşıyor. Özellikle bu yıl kuraklıkların artması nedeniyle sık sık suların kesilmesiyle karşılaşıyor. 

Kışın yaşanan su kesintileri nedeniyle birçok kişi kombiyi kapatması gerektiğini düşünüyor. 

Pekala Sular kesilince kombi çalışır mı? Sular kesilince kombiyi kapatmaya gerek var mı? sizler için araştırdık.

Kombilerin çalışma mantığı şebeke suyuna bağlı değildir. Kombi kalorifer sistemi içerisindeki belli orandaki suyu devir daim mantığıyla çalışır. Kombilerdeki su seviye göstergesi 1.5-2 bar aralığında olması gerekmektedir. Su basıncı bu bar seviyesinin altına düşmediği müddetçe kombinin çalışmasında hiçbir sıkıntı yoktur. Sular kesilse bile kombi çalışmaya devam eder. 

Son günlerde Kocaeli'de 48 saatlik su kesintisi haberlerinin basında yer alması nedeniyle birçok takipçimiz Kocaeli'de 48 saatlik su kesintisi süresince kombiyi kapatmaya gerek olup olmadığını soruyor.

Yukarıda da açıkladığımız gibi kombinin kapatılmasına gerek yoktur. Sular kesilse bile kombiniz çalışır. Dolayısıyla kombiler kapatılmamalı insanlar susuzluğun yanında bir de ısınma sorunu yaşamamalıdır.

Kombiniz su eksiltiyor mu? Kombinizde herhangi bir arıza var mı nasıl tespit edebilirsiniz!

Öncelikle kombi su arıza ekranında herhangi bir uyarı ışığı yanıyor mu? Buna dikkat etmek gerekiyor. Şayet herhangi bir uyarı ışığı yanmıyorsa kombi bar su seviyesini kontrol ediniz. Şayet su seviyesinde de herhangi bir eksilme yada artış gözlenmiyorsa yetkili servisten yardım talebinde bulunabilirsiniz.