Bilim kurulu toplanıyor.

Sağlık bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı bugün yapılacak. Önceki gün açıklanan rekor vaka artışının ardından toplanacak Bilim Kurulu'nnda önemli kararlar alınması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta alınan sokağa çıkma yasaklarının ardından yapılacak ilk bilim kurulu toplantısında yeni kararlar alınması bekleniyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın başkanlığında toplanacak bilim kurulunda tavsiye kararlarına imza atılması bekleniyor. 

ÜLKEMİZDE SON DURUM

24 Kasım 2020 günü Fahrettin Koca'nın açıkladığı son koronavirüs tablosuna baktığımızda yeni hasta sayısının bir günde en fazla sayıda olduğu görüldü. 7381 yeni hasta tespit edildi ve 161 kişi coronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Türkiye'de dünkü verilerin de eklenmesi ile korona nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 12 bin 672 oldu. Toplam hasta sayısı ise 460 bin 916 oldu. 

İYİLEŞEN HASTA SAYISI

Açıklanan coronavirüs tablosuna baktığımızda son 24 saatte 3 bin 678 kişinin hastalıktan kurtulduğu ve taburcu olduğu öğrenildi. Koronadan kurtulan kişi sayısı 381 bin 569 oldu. 

BAKAN KOCA AÇIKLAMA YAPACAK

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı bugün akşam saatlerinde başlayacak. Saat 17.00 gibi başlayacak toplantının saat 19.30'da sona ermesi bekleniyor. Toplantının ardındna Bakan Fahrettin Koca kameralar karşısına geçecek ve toplantıda alınan kararları duyuracak

YENİ TEDBİRLER GELECEK Mİ? İŞTE GÜNDEMDEKİ YENİ KISITLAMALAR

Bakan Koca dün yaptığı açıklamada  "Bu önlemler işe yaramaz ise hala tedbirlere uymakta sıkıntı çıkaran olur ise ve sayılar beklediğimiz, dilediğimiz oranda düşmez ise emin olun daha zorlayıcı kısıtlamalar da getireceğiz. Tam kapanma mı olur, şehirlerarası seyahat kısıtlaması mı olur, gece sokağa çıkma yasağı mı olur, buna karar veririz. Ama her şey sayılara bağlı. Düşerse yasaklar azalır. Düşmezse artar" dedi.