Manisa’nın her noktasından görülen Spil Dağı Anıttepe mevkiindeki Bayrak Tepe’ye 3 metrelik bayrak dikmeye çıkan idareciler ve gazeteciler hava muhalefetine takıldı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ve İdareciler Günü dolayısıyla Manisa Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen eşliğinde zirveye çıkan kafile, kuvvetli rüzgarda ayakta durmakta zorlanırken bayrağı, Bayrak Tepe yerine yangın gözetleme kulesine astı.

Manisa’da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve İdareciler Günü dolayısıyla Manisa Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, Manisa Spil Dağı Milli Park Müdürü Halil Ernalçacı, Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş ve Manisa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Turgay Duyar, Spil Dağı Anıttepe mevkiindeki Bayrak Tepe’ye 3 metrelik bayrağı değiştirmek için tırmanış gerçekleştirdi. Zirveye kadar tırmanan kafile Bayrak Tepe noktasında kuvvetli rüzgar nedeniyle oldukça dik ve tehlikeli koridorda zaman zaman tehlikeli anlar yaşadı. Hava muhalefeti nedeniyle bayrağı zirveye asamayan kafile dönüş yolunda yangın gözetleme kulesine bayrağı astı.

Manisa Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen yaptığı açıklamada, “Bugün hem 10 Ocak Çalışan Gazeteciler hem de İdareciler Günü. Bugün Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Turgay Duyar’la birlikte bayrağımızı göğsümüze koyarak Manisa’nın en yüksek zirvesine asmaya geldik. Ancak zirveye 10 metre kala rüzgar kuvvetini çok fazla artırdı. Çok kuvvetli bir rüzgar var. Hava şartlarından dolayı bayrağımızı zirveye asamadık. Aşağıdaki gözlem noktamıza asacağız” dedi.