19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi tatil mi? sorusu gündemde yerini aldı. Perşembe gününe denk gelen bu özel günde okulların tatil olup olmadığı araştırılıyor. Peki, 19 Mayıs okullar tatil mi? İşte, 19 Mayıs tatil mi? ile ilgili detaylı bilgi...

19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na sayılı günler kaldı. Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktığı gün olan 19 Mayıs tatil mi? Her yıl büyük coşkuyla karşılanan bu özel günde okulların açık olup olmayacağı merak konusu oldu. Peki, 19 Mayıs okullar tatil mi? Tüm yurtta coşkuyla kutlanacak olan 19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi tatil mi? İşte detaylar...

19 MAYIS TATİL Mİ?

Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tarihinde oldukça büyük bir öneme sahip olan 19 Mayıs günü, her yıl büyük törenlerle ve anmalarla kutlanıyor. Bunun yanı sıra, Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktığı bu özel günün resmi tatil olup olmadığını merak edenler, "19 Mayıs tatil mi?" ya da "19 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi" sorularına yanıt arıyor.

19 Mayıs 1919 tarihinde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktı. Bu tarih, İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün olarak  kabul edilir. Büyük Ata'mızın Türk gençliği'ne armağan ettiği bu bayram, uzunca bir süre Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmıştır.

Bu bayramın adı daha sonra  Atatürk Yılı kabul ve ilan edilen 1981'de dönemin Devlet Başkanı Kenan Evren'in yaptığı değişiklikle"Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" adı ile kutlanmaya başlanmıştır.

19 MAYIS OKULLAR VE İŞ YERLERİ TATİL Mİ?

19 Mayıs Perşembe gününün tatil olup olmadığını en çok okula giden öğrenciler ve çalışan işçiler merak ediyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı öteki milli bayramlarda olduğu gibi resmi tatil kabul ediliyor.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda işçi ve işverenler ile okula giden öğrenciler için tatil olacak. 19 Mayıs 2022 Perşembe günü öğrenciler okula gitmeyecek.

19 MAYIS 1919 ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI RESMİ TATİL Mİ?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 2022 resmi tatiller takvimine göre resmi tatil olacak.