Bu yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın hafta içi Perşembe gününe denk gelmesi sebebiyle 20 Mayıs 2022 Cuma Günü tatil olup olmayacağı merak konusu oldu. Resmi Kurumlarda çalışanlar ve 18 milyon öğrenci 20 Mayıs Cuma gününün tatil olup olmayacağını araştırıyor. İşte detaylar...

Bu yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın hafta içi Perşembe gününe denk gelmesi sebebiyle 20 Mayıs 2022 Cuma Günü tatil olup olmayacağı merak konusu oldu. Resmi Kurumlarda çalışanlar ve 18 milyon öğrenci 20 Mayıs Cuma gününün tatil olup olmayacağını araştırıyor. 20 Mayıs 2022 yani Cuma günü tatil edildi mi? İşte detaylar…

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl Perşembe gününe denk geldi ve resmi tatil olarak sayıldı. Hafta sonu tatili ile birleşip birleşmeyeceği merak konusu olmuştu. Gerekli açıklama gelmezken öğrenciler ve resmi kurum çalışanları yarın yani 20 Mayıs 2022 Cuma günü tatil olup olmayacağı konusunda bilgilenmek istiyor. Peki 20 Mayıs Cuma günü tatil mi edildi?

MEB yani Milli Eğitim Bakanlığı ya da herhangi bir resmi kurumdan konu ile açıklama gelmezken gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi. Konuyla ilgili açıklama yapıp yapmayacağı belli olmayan ancak 20 Mayıs 2022 Cuma gününü tatil olarak sayılmasını isteyen binlerce öğrenci ve vatandaş sosyal medya hesaplarından takipte bulunuyor.

Peki 20 Mayıs 2022 Cuma tatil olacak mı? 20 Mayıs 2022 Cuma günü tatil mi ilan edildi? Resmi açıklama geldi mi? Tüm cevaplar haberimizde yer alıyor.

19 Mayıs 2022’nin resmi tatil sayılması nedeniyle vatandaş 20 Mayıs Cuma gününü de birleştirerek 4 gün tatil yapmanın çaresine bakıyor. Birçok vatandaş ve öğrenciler ise bu konuyu çoktan gündemine aldılar bile.

20 Mayıs 2022 Cuma tatil

19 Mayıs 2022 yani Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Perşembe gününe gelmesi ve resmi tatil sayılması dolayısıyla, 20 Mayıs Cuma günü için de beklenti artmıştı. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili açıklama yapılması halinde detaylar haberimizde yer bulacaktır.

20 Mayıs Cuma günü eğer son dakika haberiyle resmi tatil sayılırsa tüm öğrenci ve resmi kurumlar hafta sonu yani cumartesi Pazar gününün de birleşmesiyle toplamda 4 gün tatil yapmış olacak. Bu da Resmi kurumda çalışanlar için nefes almalarına 18 milyon öğrenci için de yaklaşan 3 aylık yaz tatili öncesinde güzel bir hediye olmuş olacak. Gözler ise Bakanlıklara çevrilmiş ve sosyal medya hesapları takip ediliyor.