Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu her yıl kutladığımız, en önemli milli bayramlarımız arasında gelen Cumhuriyet Bayramı yaklaşıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı heyecanı yaklaşırken, çalışan kesim için bir diğer önemli durum ‘resmi tatil’ ile ilgili olacak. 29 Ekim aynı zamanda resmi tatil olarak kutlanacak. Vatandaşlar, 30 Ekim cuma tatil mi? sorusuna yanıt arayarak 29 Ekim’de 4 gün tatil olacak mı? sorusuna yanıt arıyor. Normalleşme sürecinin başından beri pek tatil göremeyen çalışan kesimin gözü yetkililerde.

29 EKİM KAÇ GÜN TATİL OLACAK? 30 EKİM TATİL Mİ?
29 Ekim 2020 tarihi Perşembe gününe denk geliyor. 30 Ekim Cuma günü ise normal şartlarda mesai devam ediyor. Fakat 31 Ekim Cumartesi ve 1 Kasım Pazar günleri hafta sonu tatili olacak. Bu nedenle vatandaşların beklentisi 30 Ekim Cuma gününün de tatil olması.

Konu ile ilgili resmi makamlardan henüz bir açıklama gelmedi. 29 Ekim haftasına doğru bu yönde bir karar gelirse maksatistihdam.com olarak sizlere duyuracağız.

28 EKİM ÇARŞAMBA YARIM GÜN MÜ?
Normal şartlarda bir çok milli veya dini bayramda resmi tatilden önceki gün mesai normal işler. Fakat 29 Ekim Cumhuriyet Bayramları öncesi mevzuata göre yarım gün tatil olmak zorundadır.

Yasal olarak tüm iş yerlerinde tatil 28 Ekim tarihinde, öğleden sonra saat 13.00’da başlar. 29 Ekim’de de devam eder.