Son dakika: 4 şehirde korona karantinası.

Valilikler tarfından son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada kronavirüs nedeniyle bazı mahalle ve köylerin karantinaya alındığına yer verildi. 

KİLİS

Kilis Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Bu sokağımızda daha önce bir şey yoktu, 2 gün önce sokakta oturan kişilerden bazıları Gaziantep'e fabrikaya gidip geliyorlardı. Şuanda iki aile karantina altında, devletimiz bütün tedbirleri almış durumdadır. Bu sokakta herkes akraba olduğu için birbirlerine gidip geldikleri için sokakta yaşayanları karantinaya alındı. Sokakta 75-80 kişi yaşıyor" denildi.

GAZİANTEP

Gaziantep'te bir ev, koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı

Gaziantep'e bağlı Araban ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bir ev karantinaya alındı. Camide imamlık yapan bir kişinin korona testi pozitif çıktı. 

İmamın eşi ve 2 çocuğunun yaşadığı cami lojmanı, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca 14 gün süreyle karantinaya alındı.

TRABZON

Trabzon'un Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde bazı noktalarda karantina uygulaması sona erdirilirken ,Maçka 'da bazı apartmanlar koronavirüs karantinasına alındı. 

Trabzon Valiliğinin sosyal medya hesabında yer alan açıklamada, Çarşıbaşı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun 5 Mayıs tarihli kararıyla Yavuz Caddesi No:14'te Doğa Apartmanı'ndaki karantinanın kaldırıldığı belirtildi.

Valilik açıklamasında, "Maçka İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun 5-6 Mayıs tarihli kararları doğrultusunda, Atasu Mahallesi Fatih Küme Evleri No:1, No:3/2, No:161/1'de bulunan apartmanlar ile Yüzüncüyıl Mahallesi Karamustafa Küme Evleri No:13 ve No:41/4'te bulunan apartmanlar karantina altına alınmıştır." denildi.

BALIKESİR

Balıkesir 'e bağlı Dursunbey'de 17 bina karantinaya alınıyor

Dursunbey'de son günlerde artan korona virüs vakaları sonrası İlçe hıfzıssıhha kurulu tedbirleri arttırdı. Öğlen saatlerinde trafiğe kapatılan İlçenin merkez cadde ve sokaklarının ardından virüs salgınının göründüğü binalarda da karantina uygulaması kararı alındı. Buna göre merkez Üçeylül, Ferah, Çakmak ve Bozyokuş mahallelerinde bulunan toplam 17 bina kurul kararınca 14 gün süreyle karantinaya alınacağı öğrenildi.