65 yaş üstü sokağa çıkma yasağında iyi haber.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısından sonra önemli bir son dakika açıklaması yaptı. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Bakan Koca, toplantı kararlarını duyurdu ve mutasyonun ülke genelinde ciddi şekilde yayılmaya başladığını, Samsun ile Ordu'da çok olduğunu söyledi. 

Açıklamasından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Soru cevap kısmında 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağının esnetilip esnetilmeyeceği sorusu soruldu. Bakan Koca bu soruya olumlu bir cevap verdi. 

65 yaş üstü vatandaşların koronavirüs aşısı olmaya başladığını söyleyen Bakan Koca, aşının korumaya başlaması için ikinci doz aşının üzeri,nden 2 hafta geçmesi gerektiğini söyledi. İkinci aşıyı olduktan 2 hafta sonra 65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı ile diğer kısıtlamaların kaldırılmaya başlanacağı belirtildi. "Özellikle ikinci aşıdaan sonra ilk aşıdan 42 gün sonra 65 yaş üstü olan ve 42 gün aşı sonrası tamamlanmayan vatandaşlar var. İllerde aşısını olan vatandaşlar için kararlar verilebilir. Normalleşmede buna bakılacak." dedi.

Bu açıklamaya göre Pazartesi açıklanacak normalleşme kriterlerine göre il bazlı kısıtlamalar kaldırılacak.