65 yaş üstü Vatandaşlarımızın sokağa çıkma izni bugün mü? Saat kaçta sokağa çıkacaklar? 65 yaş üstü ne zaman sokağa çıkAcak? 65 yaş üstü saat kaçta sokağa çıkacak? gibi insanların en çok merak ettiği sorunun ve cevaplarını detayları...

Korona virüs nedneiyle getirilen tedbirler kapsamında 11 mart tarihinden itibaren 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta açıklama yaparak hafta sonu sokAğa çıkma iznini açıklamışt ve 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımızı aylar sonra rahat bir nefes almış ve dışarılarda dolaşabilmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hafta pazartesi günü yaptığı açıklamada da Vatandaşların belli saatlerde dışarı çıkmalarına izin verecekelrini açıklamıştı.

17 Mayıs Pazar günü sokağ çıkma izni verilen 65 yaş  üstü vatandaşlarımızın 11-15 saatleri arasında izin olarka açıklnana saatleri değişti. 

HAvanın sıcak olması nedneiyle 65 yaş üstü vatandaşlarımız 12-18 saatleri arasından dışarı çıkacaklar.

Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA sosya medya hesabından 65 yaş üstü vatanşadaşlarımıza seslenerek dışarıya Maskesiz çıkmamaları gerektiği uyarısı yaptı. 

İşte o paylaşım ve uyarı:

Koronavirüse karşı başarımızda, 65 YAŞ ÜSTÜ OLARAK, evde kaldığınız günlerin rolü büyük. Çıkıp, biraz soluklanmak hakkınız. Bugün saat 12.00-18.00 arası sokaklar sizin. Kendinizi korumak için MASKE takmayı sakın ihmal etmeyin. Ve 1,5 m SOSYAL MESAFE kuralına mutlaka uyun.