65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağının kalkması konusunda açıklama.

28 Mayıs 2020 günü kabine toplantısı yapılacak. Düzenlenecek kabine toplantısında 20 yaş altı vatandaşlar ile 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamaları masaya yatırılacak.

SON VERİLER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından dün yapılan açıklamada koronada son veriler paylaşıldı. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Bakan Fahrettin Koca, son verileri paylaştıktan sonra gece yarısı şu açıklamayı yaptı:

"GENÇ ARKADAŞLARIM, sokağa çıkma kısıtı bu gece kalktı. Maalesef bu uygulama siz 15-20 yaş grubunu, 65 yaş üstü büyüklerimizi, 14 yaş ve altı çocuklarımızı şimdilik içeremiyor. Sabırlı olmanızı, bize biraz daha zaman tanımanızı rica ediyorum. ÇOK SEVGİLER."

28 MAYIS 'TA GÖRÜŞÜLECEK

Edinilen bilgilere göre 28 Mayıs 2020 Perşembe günü kabine toplantısı yapılacak. Düzenlenecek kabine toplantısında 20 yaş altı ile 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamalarının gündeme geleceği bildirildi.

Ancak Fahrettin Koca'nın açıklamasına bakıldığında bir süre daha 20 yaş altı ile 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasının devam edeceği görülüyor. 

65 YAŞ ÜSTÜNE YENİ KISITLAMALAR

Sokağa çıkma kısıtlamasının kısmen kaldırılması sonrası 65 yaş üstü vatandaşların AVM'ler , kalabalık yerlere girmemesi yönünde karar alınacağı öğrenildi. 

SEYAHAT KISITLAMASI

Seyahat kısıtlamasının devam ettiği 15 şehir için tarih 3 Haziran 'da doluyor. Edinilen bilgilere göre yurt içinde seyahat yasağının kalkmasının da kabinede görüşüleceği ve kısıtlamanın 4 Haziran 'dan itibaren kalkması bekleniyor. 

KABİNE SONRASI AÇIKLAMAYI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPACAK

28 Mayıs günü saat 15.30 civarında başlayacak kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak. Erdoğan'ın saat 19.00 civarında açıklama yapması bekleniyor.