65 Yaş üstü ne zaman sokağa çıkacak? İşte tarih ve saatleriyle sokağa çıkma iznnin detayları;

Corona virüsle mücadele kapsamında 11 mart tarihindne itibaren sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü vatandaşlarımızın geçtiğimiz hafta sonu sokağa çıkmaları ve Normalleşme planı kapsamında belirlei satlerde sokağa çıkmalarına izizn verilmesi uygulaması bu hafta sonu da devam edecek. 

Ancak 17 Mayıs Pazar günü hava sıcaklıklarının yüksek olması nedeniyle 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sokağa çıkma izin saati değişti.  Talimatı bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. 

Yapılan değişiklikle bu kapsamdakiler Pazar günü 12:00- 18:00 saatlerinde sokağa çıkabilecek.

Daha önce, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçileri ile birlikte 17 Mayıs 2020 Pazar günü 11:00-15:00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacakları açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile önümüzdeki günlerin meteorolojik verilerinde hava sıcaklarının yüksek seyredeceğinin değerlendirilmesi üzerine 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların 12:00-18:00 saatlerinde sokağa çıkmalarına karar verilmiştir.