TOKAT

İki mahalle karantina altına alındı

Tokat Valiliğinden yapılan açıklamada, Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle, pozitif vaka görülen Erbaa ilçesine bağlı Kuruçay ve Ziyagökalp mahallelerinin gece yarısından itibaren 14 gün süreyle karantinaya alındığı duyuruldu. 15 Mayıs tarihine kadar her iki mahalleye giriş ve çıkışlara izin verilmeyecek.

BATMAN


Batman'da 2 mezra karantinaya alındı

Batman'ın Sason ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 2 mezra karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan karar ile Gürgenli köyü Yuvarlıçay mezrası ile Kaşyayla köyü Mesil mezrasında koronavirüs salgınının kontrolü amacıyla karantina uygulaması başlatıldığı bildirildi.

İkinci bir uyarıya kadar karantinanın devam edeceği, gerekli tüm sağlık ve güvenlik tedbirlerinin alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tüm vatandaşlarımızın kendi ikametlerinde kalmaları, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları, ilçemize ve köylerimize dışarıdan gelen herkesin ikamet ettiği yerdeki kişilerle 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları ve misafir kabul etmemeleri, hem kendi hem de toplum sağlığı açısından hayati derecede önemlidir. Bu konuya riayet edilip edilmediği muhtarlarımız ve kolluk birimlerimiz tarafından denetlenecektir. Riayet etmeyen kişilerin zorunlu karantina altına alınacağı kamuoyuna duyurulur."


ESKİŞEHİR

Eskişehir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan 3 kişinin temas ettiği düşünülen iki katlı evde bulunanlar karantina altına alındı.

Merkez Odunpazarı ilçesine bağlı Huzur Mahallesi Uğursal Sokak'ta yaşayan M.Ş, E.Ş. ile A.Ş. rahatsızlanarak Şehir Hastanesine başvuruda bulundu.

Burada yapılan testlerinde Kovid-19 pozitif oldukları anlaşılan 3 kişinin yaşadığı iki katlı ev ile burada ikamet eden 15 kişi önlem amacıyla 14 günlük karantinaya alındı.

Evde bulunanların bu süreçteki ihtiyaçlarının Eskişehir Valiliğince karşılanacağı öğrenildi.

ADIYAMAN

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçe merkezi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaymakam Mutlu Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun toplanarak yeni kararlar aldığını söyledi.

Diğer illerden ilçeye çok sayıda giriş yapılması nedeniyle Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında önlemler uygulandığını ifade eden Köksal, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca ilçe merkezinin bu gece yarısından itibaren 14 gün boyunca karantinaya alındığını bildirdi.

Köksal, vatandaşlardan da evde kalmalarını istedi.


Bu arada, karantina sürecinde ilçedeki fırın, eczane ve marketlerin açık olacağı kaydedildi.

SİNOP

Sinop'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Boyabat ve Durağan ilçelerine seyahat yasağı süresiz uzatıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca daha önce alınan karar gereği kentte ilçeler arası seyahat yasağı başlatıldığı hatırlatıldı.

Yasağın süresinin dolmasının ardından Kurulun yeni bir değerlendirmede bulunduğu belirtilen açıklamada, "Bu kapsamda Boyabat ve Durağan ilçelerinin seyahat yasağı uzatılmıştır. Bu iki ilçeye giriş ve çıkışlar kontrollü olarak sağlanmaya devam edecektir. Diğer ilçelerle ilgili yasak kaldırılmıştır." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, ayrıca ticari araçlar, kamu çalışanları ile farklı ilçelerde iş yeri hizmeti veren kişilerin belgelemeleri şartıyla yasak kapması dışında bulundukları kaydedildi.

KAYSERİ

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 6 ev karantinaya alındı.

Yukarıborandere Mahallesi'nde yapılan sağlık taraması sonucu biri kişinin Kovid-19 testi pozitif çıkmasının ardından sağlık ekipleri tarafından bölgede filyasyon çalışması başlatıldı.

Test sonucu pozitif çıkan bir kişi Kayseri Şehir Hastanesinde gözetim altına alındı. Mahalledeki vakanın yakınlarına ve komşularına ait 6 evde ise karantina uygulaması başlatıldı.

VAN

Van'ın İpekyolu ilçesinde bir mahallenin koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, ilçenin Ortanca Mahallesi'nde Eralan ve Eraygen ailelerinden 6 kişinin Kovid-19 testleri pozitif çıktı.

Bunun üzerine mahalle karantinaya alındı. Mahallede vefat eden bir kişi için taziye kurulmasına izin veren muhtar Mehmet Nuri Yönten görevden uzaklaştırıldı.

Vaka sayısının 15'e yükseldiği mahallede taziye kurup yemek veren taziye sahibi ile taziyeye katılan 6 kamu çalışanına sosyal mesafeyi ihlal etmeleri nedeniyle "1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi" gereğince 22 bin 50 lira para cezası uygulandı.

Sağlık taramasında taziye sahibi ile taziyeye katılan bir sağlık çalışanının Kovid-19 testleri pozitif çıktı.