Vikingler'in kökeni Türk'tür, Kızılderililer Türk ırkından geliyor ve buna benzer iddialar sık sıkı özellikle sosyal medyanın gündemine düşer, üzerine uzun uzdadıya tartışılır. Kimliler kaynaklarla çürütmeye yada ispatlamaya çalışır kimileri ise olayı espiriye döker.

Gene D. Matlock'un yazdığı "Ey Dünya İnsanları Hepiniz Türksünüz" kitabındaki bilgiler olayı bambaşka bir boyuta taşıdı.

Takvim'de yer alan habere göre kitapta Matlock şu ifadelere yer veriyor; Elimi neye atsam önünde sonunda her şeyin kaynağı olarak karşıma Türkler ve coğrafya olarak da Türkiye ve Orta Asya çıkıyordu. Zira dikkatle incelediğimde Eski Ahit ve İncil'de bahsedilenler Türkiye ile bağdaşıyordu. Nuh'un Gemisi efsanesi, Büyük TufanBu da bana şunu gösteriyordu: İnsanlığın başladığı yer Türkiye idi. Biz insanlar tüm uygarlığın atası olarak Sümer, Yunanistan, Mısır ve Çin'i görmeye yanlış bir şekilde şartlanmışız.

Yeni ilk insanların yaşadığı cennet bahçesi Sibirya bozkırlarıdır. Buradaki ilk insan olan Adem (İngilizcedeki yazılışıyla Adam) Türk dilinde 'insanoğlu' anlamında kullanılır. Bugün herkes kendi neslinin izlerini Türkler'e dek sürebilir. Bu tüm dinlerin, dillerin de tek bir kaynaktan çıktığını gösteriyor: Türkler'den! Finlandiya'da Kırkpınar diye bir yer var! Hintliler'in Kutsal Kitabı Mahabharata Türkler'in tarihlerini anlatıyor. Yunanlılar'ın büyük tanrısı Zeus'un ismi de Türkçe. Yakın tarihte İrlandalılar, Galiler ve İskoçyalılar'ın DNA'sı incelendi ve Altay'dan geldikleri kanıtlandı.