4+4+4 eğitim sisteminin 2012-2013 yıllarında getirildiğini, Türkiye’de zorunlu eğitimin 8 yıldan 12 yıla çıkarılmasını ve eğitim sisteminin 4+4+4 şeklinde kademelendirilmesi, 'İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 20.2.2012’de AKP tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulduğunu hatırlatan Dilipak, şöyle devam etti:
 
"Kamuoyunda tartışmalara sebep olan kanun teklifi TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda 11.3.2012’de kabul edildi. 6287’No’lu bu kanun, 11.4.2012’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. 

'ARKASINDA YANAN ORMANI GÖREMEDİK'
 O günlerde biz İmam-Hatip konusunu gözümüze çok yaklaştırdığımız için arkasında yanan ormanı göremedik.

Ne çırak kaldı, ne kalfa, ne de usta. O boşluğu şimdilik, Suriyeliler, Afganlılar, Pakistanlılar, Somalililerle doldurmaya çalışıyoruz. Turizm ve eğlence sektöründe Ukraynalılar, Ermenistan’dan gelenler, Rusya’dan gelenlerle dolu. Bakın pamuk toplayacak, sürüleri güdecek, tekstilde çalışacak kimse kalmadı. 


'İMAM HATİPLER ARTIK ESKİ İMAM HATİP DEĞİL'
İmam hatipler artık eski İmam Hatip değil. Herkes çocukları iş bulsun, bir diploma sahibi olsun diye, öylesine gönderiyor işte."