Ceza infaz kurumlarında açık görüş başlıyor. Adalet Bakanlığı duyurdu. Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Ceza İnfaz Kurumlarında alınan Kovid 19 tedbirleri Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda güncellendiği ve açık görüşlerin başlayacağı duyruldu. Peki, Açık görüşler ne zaman başlıyor? Cezaevi açık görüşe kaç kişi girebilir? İşte detaylar…

Adalet Bakanlığı’ndan cezaevi açık görüşleri ile ilgili açıklama geldi. Bakanlık, ceza infaz kurumlarında açık görüşlerin başlayacağı bildirdi.

AÇIK GÖRÜŞLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ceza infaz kurumlarında 1 Aralık Çarşamba günü itibarıyla açık görüşlerin başlayacağı bildirildi.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ceza İnfaz Kurumlarında alınan Kovid 19 tedbirleri Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda güncellendi. Yeni düzenleme ile ceza infaz kurumlarında 1 Aralık Çarşamba günü itibarıyla açık görüş başlayacak." denildi.

ADALET BAKANI DUYURMUŞTU

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Gül, pandemi süresince adliyelerde alınan önlemleri anlatarak, "Kovid sebebiyle ilk kez yargıya ara verildi. Cumhuriyet tarihinde bu bir ilk. Daha geçen hafta adliye çalışanı hakim toplam 5 arkadaşımızı Kovid’den kaybettik. Tüm bunlara rağmen adaleti ayakta tutmaya kalkan bir yapı var. Kovid süresince cezaevinde hükümlülerin, personelin sağlığı düşünülerek Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tavsiyeleriyle düzenlemeler, uygulamalar yaptık. Tüm çalışmalarımızı bu çerçevede yaptık. ’Sağlık Bakanlığı Bilim Kuruluyla koordineli olarak pandemi döneminde kapatılan açık görüşleri yapabilir miyiz?’ diye çalışmalarımızı yaptık. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun tavsiye kararıyla açık görüşler uzun bir aranın ardından 1 Aralık Çarşamba günü başlayacak" ifadelerini kullanmıştı.

CEZAEVİ AÇIK GÖRÜŞE KAÇ KİŞİ GİREBİLİR? İŞTE AÇIK GÖRÜŞ KURALLARI!

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre yenilenen Kovid 19 tedbirleri kapsamında görüş yapacak tutuklu ve hükümlü ile görüşe gelecek yakınlarının belirlenen kurallara uyması kaydıyla görüşe izin verilecek. Görüş için belirlenen kurallar şu şekilde:

-Ceza ve İnfaz Kurumlarında gerekli bilgilendirmeler yapılacak ve önlemler alınacak.

-Girişlerde ve salonlarda kalabalık oluşumunu önlemek için randevu sistemi planlanacak.

-Açık görüş alanında aynı zamanda bulunacak ceza infaz memurları, hükümlü/tutuklu ve ziyaretçi sayıları 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde belirlenecek.