Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre; AK Parti Teşkilat Başkanlığı, Kovid-19 pandemisi nedeniyle geçen yıl gerçekleştiremediği çalışma ve istişare kampını, bugünden itibaren başlatıyor. Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve yardımcıları ile il koordinatörlerinin katılımıyla Kızılcahamam'da üç gün sürecek kampta, partiyi 2023 seçimlerine götürecek yeni yol haritası şekillendirilecek.

AK Parti, son çalışma kampını Ekim 2019'da gerçekleştirmiş; Mart 2020 itibarıyla başlayan Kovid-19 pandemisi nedeniyle geçtiğimiz yıl geniş katılımlı istişare toplantısı yapılamamıştı. Ancak pandemi sürerken, "Türkiye için Güven ve İstikrar" sloganıyla 7. Olağan Kongre süreci, kesintili de olsa bazı önemli illerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat katılımı ile gerçekleşmişti.

Üç gün sürecek

1 yıl 7 aylık bir aradan sonra bugün Kızılcahamam'da başlayacak çalışma kampı üç gün sürecek. AK Parti Teşkilat Başkanı Kandemir başkanlığındaki kamp, başkan yardımcıları ve il koordinatörlerinin katılımıyla, "genel merkez" düzeyinde yapılacak. Bir süredir teşkilat başkanlığı tarafından görevlendirilen ekiplerin yaptığı saha gözlemleri ve seçmenlerin beklentilerine yönelik hazırladıkları raporlar kampta masaya yatırılacak.


Uzun süredir gruplar halinde Genel Merkez'e çağrılan il başkanlarının, AK Parti'nin illerdeki "siyasi projeksiyon"una yönelik çalışmaları ile milletvekilleri, belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları il başkanları, il genel meclisi başkanları gibi paydaşların yürüttüğü "seçim çalışmaları" ve bu kapsamda hazırlanan raporlar da, kampta sunumlar ve nabız yoklamalarından çıkan sonuçlar üzerinden ele alınacak; çalıştaylar ve bölge toplantılarıyla değerlendirilecek.

Yol haritası

AK Partili yetkililer, yenilenen kadrolarla, "toplumun hassasiyetlerini gözeten, kapsayıcı ancak detayları yakından okuyan" bir yol haritasının belirlenmesinin hedeflendiğini söyledi. Yetkililer, teşkilatı 2023 seçimlerine götürecek yeni yol haritası çalışmasına önümüzdeki günlerde son şeklinin verileceğini ve oluşturulacak raporun Erdoğan'a sunulacağını kaydetti.

Ayşegül Kahvecioğlu

Milliyet