Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 15 Temmuz Gazisi Tarih öğretmeni Muhammet Fatih Zengin ve 15 Temmuz Şehidi Öğretmen Yusuf Elitaş'ın eşi Serpil Elitaş ile makamında bir araya geldi.

Görüşme sonrası Selçuk, Zengin ve Elitaş ile birlikte Bakanlık Fuaye Salonu'nda düzenlenen "4. Yılında 15 Temmuz Milli İrade Sergisi"ni açtı.

Sergide, Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı hayat boyu öğrenme kurumlarınca hazırlanan 60 eser yer aldı. Etkinliğe katılanlar, 15 Temmuz anısına özel tasarlanmış maskeler taktı.

15 Temmuz gazisi öğretmen yaşadıklarını anlattı
Serginin açılışında 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Zengin, "O gece vazifemiz belliydi. Bizler, bu ülkenin topraklarında yaşarken, yeri geldiğinde kahraman Mehmetçiklerimiz, kahraman polislerimiz gibi gerektiğinde kanımızı dökme ile ilgili vazifemiz var." dedi.

15 Temmuz gecesi darbenin beyin takımına karşı durmak için Genelkurmay Başkanlığı önünde, halkla birlikte toplandıklarını aktaran Zengin, şöyle konuştu: "Bu esnada üzerimize ateş açıldı. Ben de ayağımdan yaralandım ve çok şükür, Allah bize gazilik nasip etti. Bu süreçte iki ameliyat geçirdim. Şu anda çok iyiyim. Allah, bu millete o kötü günleri bir daha yaşatmasın. Tarih öğretmeni olarak, genç nesillere 15 Temmuz'u anlatmayı bir vazife olarak görüyorum. Ben bu milletin tarihindeki sadece tek bir gaziyim. Allah'ın lütfuna mazhar olan şehitlerin makamına ulaşmak için dua ediyorum."

Eserler ayrıca 20 Temmuz-24 Temmuz'da Kızılay Metro Çarşısı sergi alanında, 24 Temmuz'dan sonra ise Ulucanlar Cezaevi Müzesi fuaye salonunda sergilenecek.