Bakan Selçuk, ödemelere ilişkin yaptığı açıklamasında, "Annelerimize verdiğimiz doğum yardımı da hem annelerimiz hem de ailelerimiz için yürüttüğümüz çalışmalardan biri" ifadesini kaydederken, doğum yardımları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

GELİR KISTASINA BAKILMAYACAK

Bakan açıklamasında yardım verilecek ailelerde herhangi bir gelir kıstasına bakılmayacağını ifade ederek, "Doğum yardımı için başvuran annelerin, birinci bebeği için 300, ikincisi için 400, üçüncü ve sonrakiler için de 600 lira ödeme gerçekleştirildiğini hatırlatarak, Ekim ayına ilişkin doğum yardımı uygulaması kapsamında 89 bin annenin hesabına toplamda 39,4 milyon TL yatırdık" dedi.

ÇOCUK BAŞINA 150 TL ÖDEME

Vatandaşlara verilen doğum yardım uygulamasının başlandığı tarihinden beri toplam da 6,1 milyon çocuk için 2,6 milyar TL ödeme yaptıklarının altını çizen Bakan Selçuk, bu kapsamda ikiz ve üçüz bebek sahibi olan ailelere çocuk başına 150 TL destek sağladıklarını duyurdu.

"ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ"

Açıklamasında toplumu korumanın aileyi korumakla mümkün olduğunun altını çizen Bakan Selçuk, bu anlayışla aile kurumunu güçlendirecek politikalarına özel önem verildiği şu şekilde ifade etti:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da üzerinde durduğu gibi nesli muhafaza etmenin yolu aile kurumuna sahip çıkmaktan geçiyor. Toplumu korumak da ancak aileyi korumakla mümkündür. Bu anlayışla aile kurumunu güçlendirecek politikalara özel önem veriyor, annelerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Annelerimize verdiğimiz doğum yardımı da hem annelerimiz hem de ailelerimiz için yürüttüğümüz çalışmalardan biri"