İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bayram müddetince yani arife gününden bugüne kadar, bir tanesi de yeni Çorum'da oldu, şu saate kadar toplam 45 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yani bayramın arifesinden 4'üncü günü olan bugüne kadar toplam 5 gün içerisinde." dedi.

Balıkesir'in Susurluk ilçesindeki Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği yanında bulunan trafik denetleme noktasına gelen Bakan Soylu, Kurban Bayramı tatili dönüş trafiğiyle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Soylu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,5 saatte İstanbul-İzmir arasındaki otoyol ve kara yolunu havadan denetlediklerini söyledi.

Türkiye genelinde gerek trafik polisleri gerekse jandarma trafik ekiplerinin dönüş yolculuğuyla ilgili görev başında olduğunu belirten Soylu, bakan yardımcıları, valiler, kaymakamlar ve emniyet müdürlerinin de denetimlerini sürdürdüğünü anlattı.

Denetimlerin yarın da devam edeceğini bildiren Soylu, "Hafta sonu cumartesi ve pazara kadar bayramdaki sıkı denetim anlayışımızla beraber yollarda kaza olmaması, vatandaşlarımızın can güvenliği içerisinde bayramlara nasıl gittilerse öyle geri dönmelerini temin etmek için arkadaşlarımız büyük bir gayretle ve fedakarlıkla çalışıyorlar. Bizler de bu çalışmalarında onların yanında olmaya, aynı zamanda da genel tedbirlerin ne sonuçlar verdiğini bire bir onlardan öğrenmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Kendinize uyku borcunuz olduğunu düşünüyorsanız bunu direksiyon başında ödemeyin"

Bakan Soylu, sürücülere tavsiyelerde bulunarak, mümkün olduğunca gece yola çıkılmaması gerektiğini vurguladı.