Son dakika : Kabine toplantısı tarihi açıklandı.

1 Mart tarihinde yapılan kabine toplantısından sonra kademeli şekilde normalleşmeye gidildi. Kademeli normalleşmenin başlamasından sonra vakalar da artmaya başladı. Vaka artışlarının en büyük nedeni ise mutasyonlu virüs oldu.

Mutasyona uğrayan koronavirüsün yayılım hızı arttı ve daha çok kişide görülmeye başlandı. Mutasyonlu virüsün yayılması sonrası yeni tedbirler alınabilir açıklaması da geldi. Bu açıklamalar sonrası ilk kabine toplantısı bu hafta yapılacak. 

ERDOĞAN KABİNEYİ İŞARET ETTİ

Önceki gün Cuma namazı çıkışında basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ,vaka artışı sonrası kısıtlamaların yeniden gelip gelmeyeceği sorusuna cevaben kabine toplantısını işaret etti. Kabinede bu konuda bilim kurulu üyesinin tavsiye kararlarının görüşüleceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan , kabine sonrası açıklama geleceğini söyledi. 

RİSK HARİTASI DEĞİŞİYOR

1 Mart akşamı Türkiye 'de iller risk durumlarına göre 4 gruba ayrılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu haritanın 2 haftada bir değişeceğini söyledi. 15 Mart 2021 günü risk haritası güncellenecek. 1 Mart'ta açıklanan illerin risk haritası şu şekildeydi:

3 BÜYÜKŞEHİRDE VAKA ARTIŞI

Geçen gün açıklanan 100 binde vaka sayısı haritasında, 3 büyükşehirde de vakaların arttığı görüldü. 100 bin kişide İstanbul'da 111,57, Ankara'da 54,83, İzmir'de 66,47 vaka var.

Turuncu kategoride olan İstanbul'da vakaların artması , yeni kısıtlamaların gelebileceğini gösterdi.

KABİNE TARİHİ AÇIKLANDI

Kabine 15 Mart 2021 Pazartesi günü toplanacak. Kabine toplantısında kısıtlamalar ve illerdeki vaka durumu değerlendirilecek.