Korona vşrüsle mücadele kapsamında hükümetin bir yandna tedbirler paketi açıklanırken diğer yandan salgını netkisini azalatacak tedbirler de uygulanıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı normalleşme paketi de bir yandan devam ediyor. 

Salgının etkisini azaltmak için uygulamaya konan ve pazartesi günü açıklanan 4 günlük bayramda sokğa çıkma yasağı kararının ardındna ysaküın birinici günündeyiz. 

4 Günlük sokağa çıkma yasağı kararının açıklamasının Ardından İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelge ile sokağa çıkma yasağının ayrıntılarını da açıkladı. Ancak yasağın ilk günü sabah erken saatlerden itibaren bir çok insan bakkallar ve marketlerin açık olup olmadığını öğrenmeye çalışıyor. Bu kapsamda, '23 Mayıs Arefe günü bakkallar, marketler açık mı, kapalı mı ve kaça kadar çalışıyor?' sorusunun yanıtı araştırılıyor. Öte yandan, BİM, A101, ŞOK ve Migros gibi büyük market zincirlerinin de açık olup olmadığı yanıtı araştırılan bir diğer konu durumunda. Peki, 23 Mayıs Arefe günü sokağa çıkma yasağında bakkallar ve marketler bugün açık mı, çalışıyor mu? BİM, A101, ŞOK ve Migros kapalı mı?

İşte, merak edilen detaylar...

23 MAYIS AREFE GÜNÜNDE BAKKALLAR VE MARKETLER AÇIK MI, KAPALI, KAÇA KADAR ÇALIŞIYOR?

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge hakkında bilgi sahibi olmayan vatandaşlar ise, '23 Mayıs'ta bakkallar ve marketler bugün açık mı, kapalı ve kaça kadar açık?' sorularına yanıt arıyor. Bilindiği gibi, geçtiğimiz hafta sonları uygulanan kısıtlamada belirtilen gün ve saatlerde marketlerin açık olduğu ve hizmet verdiği duyurulmuştu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA BUGÜN BİM, A101, ŞOK VE MİGROS ÇALIŞIYOR MU?

Sizler için hazırladığımız haberimizden, sokağa çıkma yasağında Arefe gününde marketlerin ve bakkalların güncel çalışma saatleri hakkında bilgi edinebilir; BİM, A101, Migros ve ŞOK gibi büyük market zincirlerinin açık veya kaplı olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

İşte, detaylar;

AREFE GÜNÜ MARKETLER AÇIK OLACAK MI?

21 Mayıs Perşembe ve 22 Mayıs Cuma günü saat 23.00'kadar açık olacak olan market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler; İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre bayram arefesine denk gelen 23 Mayıs Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verebilecek. 24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri ise market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler tamamen kapalı olacak.

Fırın, pastane ve tatlıcılar ise 23-24-25-26 Mayıs günlerinin tamamında hizmet verebilecek. Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılacak.

ARİFE GÜNÜ GAZETE DAĞITIMI/SATIŞI, MARKETLER VE BAKKALLAR ARACILIĞIYLA YAPILACAK

Valilikler/kaymakamlıklar tarafından yerleşim merkezleri için her 50 bin nüfusa bir adet ve il sınırları içinden geçen şehirlerarası kara yolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 kilometre için bir adet olmak

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu bayram günlerinde gazete dağıtımı, evlere servis şeklinde, gazete şirketlerinin ring halinde çalışacak dağıtım araçları, belirlenen içme suyu dağıtım bayileri ve vefa sosyal destek birimleri aracılığıyla yapılacak. Arife günü gazete dağıtımı/satışı, marketler ve bakkallar aracılığıyla gerçekleştirilecek.