Tam kapanma olacak mı sorusu da bu haftaki Bakanlar Kurulu Toplantısı ile yanıt bulabilir.
 

Peki, Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün ve saat kaçta yapılacak? Kabine Toplantısı kararları ne olacak, tam kapanma gelecek mi? İşte, Bakanlar Kurulu Toplantısı tarihi ve diğer gelişmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan iki haftalık kısmi kapanma sürecinin sonuna gelindi. Yeni hafta ile beraber Kabine Toplantısı da en çok araştırılanlar arasında yerini aldı. Zira, Kabine Toplantısı ile beraber yeni kısıtlamaların gelip gelmeyeceği belli olacak. Bilindiği gibi, son Bakanlar Kurulu Toplantısı kararları gereğince, seyahat yasağı getirilirken sokağa çıkma yasağı saatleri değiştirilmişti. Vaka sayısının nispeten düşmeye başlaması ile beraber tam kapanma olacak mı sorusunun da Kabine Toplantısı ile yanıt bulması bekleniyor. Öte yandan, bayramda yasak olacak mı konusunun da Bakanlar Kurulu'nun gündeminde olması öngörülüyor. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak, hangi gün ve saat kaçta? İşte, Kabine Toplantısı tarihi ve Bakanlar Kurulu'nun gündem maddeleri


KABİNE TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİ NELER?

Toplantıda Kovid-19'la mücadelede alınan tedbirlerin sonuçları, aşı tedariği, yerli aşı çalışmaları ve aşı takvimi konularının yanı sıra Irak'ın kuzeyine düzenlenen operasyon başta olmak üzere ülke gündemindeki çeşitli konuların ele alınacağı tahmin ediliyor.
TAM KAPANMA OLACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum yapması planlanan toplantıda, tedbirlerin vaka sayılarına yansıması, yeni tedbirlere ihtiyaç duyulup duyulmadığı, mevcut tedbirlerin ne zamana kadar devam edeceği gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyor.

İthal aşıda tedarik süreci, Rus Sputnik V aşısıyla ilgili gelişmeler, yerli aşı çalışmalarında gelinen son aşamanın da toplantının önemli gündem maddeleri arasında yer alacağı öngörülüyor.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 26 Nisan 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantının 15.00'de başlaması bekleniyor.
Toplantıda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından da sunum yapılacağı tahmin ediliyor. Akar'ın yurt içi ve sınır ötesinde devam eden terörle mücadele faaliyetlerinin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetlerince Irak'ın kuzeyinde Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde bulunan terörist hedeflere düzenlenen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarına ilişkin kabineyi bilgilendirmesi bekleniyor.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da sunum yaparak, önemli dış gelişmeler ile 27-29 Nisan'da BM öncülüğünde, Kıbrıslı taraflar ve garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'nin de katılımıyla düzenlenecek 5+1 formatındaki gayriresmi Kıbrıs konulu konferans öncesinde bilgilendirme yapması öngörülüyor.

Yeni göreve atanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın da toplantıda bir sunum yapması bekleniyor.