İşte 09 Temmuz 2020 Karantina Altına Alınan Yerleşim Yerleri ;

BİNGÖL

Bingöl'de bir köy Covid-19 nedeniyle karantinaya alındı

Bingöl Valiliği, merkeze bağlı Gökdere köyünde Korona virüs (Covid-19) görülmesi üzerine 14 gün boyunca karantina altına alındığını bildirdi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "İl Umumi Hıfzısıhha Kurulunun 09/07/2020 tarih ve 58 sayılı kararı ile halk sağlığının korunması ve Covid-19 salgının kontrol altına alınması amacıyla, 09/07/2020 tarihinde ilimiz merkez Gökdere köyünün tüm giriş ve çıkışları kapatılarak 14 gün süreyle karantina altına alınmasına karar verilmiştir" denildi.

KONYA

İlçeye bağlı Dereköy Mahallesi'nde, pozitif vaka çıkan iki hanede, pandemi önlemleri çerçevesinde 14 günlük ev karantinası uygulanmaya başlandı.

Dereköy Mahallesi Muhtarı Ramazan Deniz, söz konusu evlerde yaşayanların ve diğer vatandaşların duyarlı olmalarının bulaşı önleyeceğini belirterek, mahalle sakinlerinden bu anlamda gereken özenin gösterilmesini istedi.

KAYSERİ

Öte yandan Kayseri'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 3 katlı binada karantina uygulaması başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, merkez Kocasinan ilçesi Sahabiye Mahallesi'nde 12 daireli bir binada yaşan Suriye uyruklu bir kişi, yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Kayseri Şehir Hastanesi'ne başvurdu.

Hastaya uygulanan Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine 10 ailenin yaşadığı bina karantinaya alındı.