Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ülkemizdeki kan bağışında tek madalyalı Belediye Başkanı olarak tüm belediye başkanlarına meydan okudu.

Mustafa Helvacıoğlu ilk olarak Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e kan bağışı noktasında meydan okuduğunu belirtti.

Keşan Belediyesi ve Türk Kızılayı işbirliğinde gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına katılan ilk 300 kişiye 5 litre sıvı yağ hediye edildi.

Verilen kanların ihtiyacı olan vatandaşlara şifa olması temennisinde bulunan Mustafa Helvacıoğlu: “Keşan Belediyesi olarak bütün birimlerimizin destekleri ve Türk Kızılayı işbirliği ile güzel bir kampanya ortaya çıkardık. 24 Ekim Cumartesi ve 25 Ekim Pazar günü Cumhuriyet Meydanımızda Türk Kızılayı çadırı hemşehrilerimizin kan bağışı kampanyasına destek olmasını bekliyor. Bir damla kanın değeri paha biçilmez ancak biz Keşan Belediyesi olarak farkındalık oluşturma adına kan bağışına katılan ilk 300 kişiye 5 lt sıvı yağ hediyesi kampanyasını başlatarak destek verdik. Kan ihtiyacı konusunda üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmek adına bu etkinliği organize ettik. Aynı zamanda sosyal medya üzerinden başlattığımız meydan okuma kampanyasında da Keşan Ticaret ve Sanayi Odasına 20 personelimiz ile kan bağışı yapacağımız noktasında çağrıda bulunduk. Kayıtsız kalmayan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası da meydan okuma kampanyasına 100 meclis üyesi, oda üyeleri ve personelinin kan bağışı desteği ile karşılık verdi. Bizler toplum olarak birbirinin derdiyle dertlenebilen, bağları kuvvetli bir yapıya sahibiz. Bir cana bir umut olabilirsek ne mutlu bizlere. Birimizin canı yandığında hepimizin yanar, yardımsever olmak kanımızda var. Bu vesileyle Kızılay’da gece gündüz demeden çalışan, bu işe gönül veren arkadaşlarımıza emekleri için şükranlarımızı sunuyor ve umut ediyoruz ki bu duyarlılık hem şehrimizde hem de ülke genelinde devam eder. İnşallah bu kanlar ihtiyacı olan insanlara şifa olur.” dedi.

Kan bağışı kampanyası kapsamında 301 ünite kan bağışında bulunuldu.