Derince İlçesi, Fatih Sultan Mahallesi, Çenedere Caddesi üzerinde ikamet eden Muhammet Yazıcı isimli şahıs adeta koca mahalleyi hurdalığa çevirdi. Derince’nin en güzel mekanlarından biri olan Çenedere Mesire Alanına Giden güzergah üzerinde ikamet eden ve burayı adeta çöplüğe döndüren Muhammet Yazıcı isimli vatandaşın neye ve hangi amaca hizmet ettiği belirsiz! Evinin etrafında biriktirdiği yüzlerce hurdayla Çenedere Caddesi’nde büyük bir görüntü kirliliği oluşturan Muhammet Yazıcı’ya ne zaman müdahele edilecek doğrusu merak konusu!

 

KÖPEKLER ÇOCUKLARIN KORKULU RÜYASI

 

Ayrıca evinin etrafına bağladığı köpekler Çenedere Caddesi’nden okula gidip gelen çocuklar için kabusa döndü. Korka korka okula gidip gelen ve bir çok öğrencinin, vatandaşın kullandığı bu güzergah çocuklar ve mahalle sakinleri için büyük korku yaşatıyor.

 

ŞİKAYETLER DİKKATE ALINMIYOR

 

Muhammet Yazıcı’nın evinin etrafında 10’dan fazla eski ve hurda araç, eskimiş çöp olmuş eşyalar, çok sayıda hurda demir ve çelik yığınları, molozlar, yüzlerce kaldırım ve bordor taşı bulunuyor. Bunca malzemeyi ve hurdayı neden bu caddeye yığıdığı ise bilinmiyor! Yazıcı’nın bu halinden şikayetçi olan mahalle sakinleri ve Derinceli’ler ise onlarca kez gerek Derince Belediyesi’ne ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne şikayette bulunmalarına rağmen herhangi bir değişiklik olmaması düşündürücü!

 

PEKİ YAZICI’YI KİM KOLLUYOR?

 

Mahalleyi adeta çöp yığınına ve hurdalığa çeviren Muhammet Yazıcı isimli vatandaş hakkında oluşturulan onca başvuruya ve şikayete rağmen herhangi bir düzenleme olmaması kafalarda büyük soru işaretleri bırakmaya devam ediyor. Özellikle evinin karşısında herhangi bir tapusu olmadığı halde kullandığı yaklaşık 1 dönümlük kamu arazisinin kullanım iznini kimden aldı? Bu araziyi şahsi mülkü gibi kullanmaya ve çevreye zarar verici görüntü kirliliği oluşturmasına kimler göz yumuyor?

 

Derince Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, devletin denetleme mekanizmaları Yazıcı’nın bu caddede böyle başıboş hareket etmesine neden göz yumuyor?

 

Çenedere Caddesi’nin bu rezaletten ne zaman kurtulacağı bilinmiyor, yetkililer yapılan onca şikayete rağmen duyarsızlığını sürdürüyor. Mahalle sakinleri ve bu güzergahı kullanan vatandaşlar rahatsız. Valiliğin bu konuda bir an önce inceleme ve araştırma başlatması mahallenin selameti açısından önem arz arz etmektedir.

 

Mahalleliler ise 'Umarız Sn. Valimiz bu konuda gereğini yerine getirir.' diyor.  

Gerçek Kocaeli