Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu yasaklarında bazı değişiklilere gidildiğini kamuoyu ile paylaşmıştı. Haziran ayı içerisinde geçerli olacak yeni uygulama ile beraber İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede 12 ve 13 Haziran günlerini de kapsayan yeni kararlar alınmış oldu.

13 Haziran Pazar Yasak Var Mı?
Kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında; Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri 22.00-­05.00 saatleri arasında; Pazar günleri ise Cumartesi günü saat 22.00'den başlayarak Pazar gününün tamamını kapsayacak ve Pazartesi günü saat 05.00'de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

NOT: Pazar günleri sokağa çıkma yasağı devam ediyor.
Sokağa çıkma yasağında üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla bazı kurum ve kuruluşlar bu kısıtlamadan muaf tutuldu.

Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan işyeri/fabrika/imalathane gibi yerlerde çalışan kişiler yapılan denetimlerde 29.04.2021 tarih ve 7705 sayılı genelge doğrultusunda e-Devlet platformu ile İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden alınacak “çalışma izni görev belgesi” ibraz edilmesi zorunlu olacak.

Ayrıca sokağa çıkma kısıtlamasından sadece turistik faaliyetler kapsamında geçici/kısa bir süre için ülkemizde bulunan yabancılar muaf tutulacak

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyetlerine devam edecek. Vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecekler.