AJANSKAMU-ÖZEL HABER

Dünyayı kasıp kavuran Koronavirüsün Türkiye'de de görülmesinin ardından gözler sağlık çalışanlarına çevrildi. Bu zorlu süreçte özveriyle çalışan sağlıkçılar için başlatılan 'moral alkışı'nın ardından, çalışanların hayatını kolaylaştıracak adımlar da atılmış bazı kentlerde toplu ulaşım ücretsiz hale getirilirken, sağlık personelinin konaklaması için de çeşitli projeler de hayata geçirilmişti. Sağlık çalışanlarının önemli taleplerinden biri olan ek ödeme miktarının artırılması ile ilgili, Bakan Koca yaptığı açıklamada 3 ay boyunca sağlık personelinin ek ödemelerinin tavan ücretten yatırılacağını duyurmuştu.

Diğer Personelin Hevesi Gursağında Kaldı

Bakan Koca'nın bu açıklamasına çok sevinen diğer sağlık personelinin bu sevinci gursağına düğümlendi. Hastanelerde görev tüm çalışanlar sağlık çalışanı olarak nitelendirilirken temizlik, güvenlik, veri giriş ve klinik destek personelleri göz ardı edildi. Sadece doktor ve hemşireleri kapsayan bu ek ödemeler, diğer sağlık çalışanlarını hayli üzdü.

Bakan Fahrettin Koca Cevaplasın!

Aynı yüksek risk ortamında cefakarca çalışan diğer sağlık çalışanları şimdi Bakan Koca'ya neden ek ödemeden mahrum bırakıldıklarını soruyorlar. Ajanskamu'ya sürekli maillerle ve mesajlarla yaşadıkları mağduriyeti soran sağlık çalışanları adına biz de bize sorulan soruyu Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'ya soruyoruz. Gelen mesajlarda 696 sayılı KHK ile kadroya geçtiklerini, kadroya alınırken de açtıkları tüm davalar feragat ettirildiklerini, avukatlık ücretlerini ceplerinden ödediklerini, 15 yıldır asgari ücretle çalıştıkları halde, kadroya rağmen halen asgari ücrete tabi edildiklerini dile getirerek maske, gözlük, eldiven, siperlik ve koruyu elbiselerle en yüksek riskli ortamlarda çalıştıkları ifa ederek, şimdi neden kendilerine ek ödeme verilmediğinin sorusuna cevap arıyorlar. 

Bize yöneltilen soruları Bakan Koca'ya soruyoruz. Hastanelerde 696 sayılı KHK ile kadroya alınan temizlik, güvenlik, veri giriş ve klinik destek personelleri neden ek ödemeden yararlanamıyor?

www.ajanskamu.net