Cuma namazını Diyarbakır’daki Kurşunlu Camii’nde kılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, namaz sonrası açıklamalarda bulundu:

– Suriçi’nde konutlarımız yerel mimariyle inşa ediliyor. Bir an önce bunlar bitirilip sahiplerine teslim edilecek. Bir başka Diyarbakır’ı inşa ediyoruz. Bakanlığımızın burada önemli bir gayreti var. Kısa zamanda bitirip teslim edeceğiz.

DİYARBAKIR’DA AŞIYA KARŞI İSTEKSİZLİK VAR

– Şu anda 58 milyonu aşmış vaziyetteyiz aşılamada. Aşılamada da kademe sistemi de ayrıca yaş gruplarına göre getiriyoruz. Biontech‘ten en son gelen bir miktar aşı var. Aynı şekilde Sinovac'tan yine bir miktar aşı geldi, geliyor. Bütün bunlarla beraber de en yakın zamanda Uğur bey ve eşi misafirimiz olacaklar ve böylece Biontech'te çok seri bir adım atma fırsatını da yakalayacağız.

– Diyarbakır'da aşılamadaki bu isteksizliği de ne yapıp yapıp gidereceğiz ve vatandaşlarımızı aşı olma noktasında, aynen batı illerinde nasıl oluyorsa, ben Diyarbakır'da da süratle aşılanmanın olacağına inanıyorum. Çünkü ne kadar aşıyı buralarda teşvik edersek, ne kadar aşı olayını rağbetle kabullenirsek buralarda da Covid olayı daha da azalacaktır, daha da düşecektir. Şu an itibariyle çünkü oranda Diyarbakır'da biraz sıkıntımız var. Ama ben bunu aşacağımıza inanıyorum. Çünkü orta Anadolu, batı, buralarda oran gayet olumlu istikamette gelişiyor. Dolayısıyla Diyarbakır'ımızda da bu oranı süratle aşağı çekeceğiz.