Cumhurbaşkanlığı kabinesi, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanacak. Kabine toplantısında hangi konuların masaya konulacağı herkes tarafından merak edilirken Suriyelilerin ülkelerine dönüşü için yapılan projeler hakkında bilgi verilmesi bekleniyor. Detaylar gursesgazetesi.com'da..

Cumhurbaşkanlığı kabinesi, 8 Mayıs 2022 tarihinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Beştepe’de bir araya gelecek. Yarın yapılması beklenen toplantıda hangi konuların ele alınacağı tüm vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Toplantıda 1 milyon Suriyelinin ülkesine dönmesi için yapılan çalışmalarında ayrıntılarıyla birlikte görüşülmesi bekleniyor.

Artan fiyatlar ve enflasyon oranları hakkında da görüşülmesi beklenen toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasını yaparak yeni alınan kararları kamuoyuyla paylaşacak. Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen sığınmacı ve göçmen konularının çözüme kavuşturulması herkes tarafından bekleniyor. Sığınmacıların ülkeye güvenli ve sağlıklı şekilde gönderilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten yetkililer yarın kararlarını açıklayacak.

Rusya ve Ukrayna arasındaki süren savaş da toplantıda önemli konular arasında yerini koruyacak. Toplantı içerisinde devam eden operasyonlar ve terörle mücadele konularının da görüşülmesi öngörülüyor. Türkiye’nin sınır içi ve sınır dışında yürüttüğü operasyonların da ele alınacağı beklenen toplantı yarın gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplanacak kabinede önemli isimler yer alacak. Hayat pahalılığının her geçen gün artmasıyla birlikte, vatandaşlar konu hakkında yeni kararların alınmasını bekliyor. Toplantı içerisinde enflasyon, yüksek fiyatlandırma ve ekonomideki son gelişmeler de ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında alınan kararları kamuoyuyla paylaşmak üzere açıklama yapacak.