2019 yılında kitabını yazdığı yazlığında  rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Doğan Cüceloğlu'na anjiıyo yapılmış ve kısa sürede sağlığına kavuşan Doğan Cücelioğlu bugün evinde ölü olarak bulundu.

Ünlü psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu, İstanbul Beşiktaş’ta yaşadığı dairede ölü bulundu. Daha önce anjiyo olan Cüceloğlu'nun kesin ölüm nedeni Adli Tıp incelemesinden sonra belli olacak.Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DOĞAN CÜCELOĞLU KİMDİR?

1938 Mersin Silifke doğumlu Psikolog, yazar ve Psikoloji uzmanı Doğan Cüceloğlu 11 kardeşin en küçüğüdür.  Ortaokulu Mersin’de bitirmiştir. Liseyi Ankara ve Kırklareli’de bitirmiştir. İstanbul Üniversitesinde Psikoloji Bölümünü okuduktan sonra Amerika Birleşik Devletlerinde Illinois Üniversitesinde Bilişsel Psikoloji doktorasını yapmıştır. 

Amerika'daki görevinden emekli olup ayrıldıktan sonra Türkiye'de kitap yazmayı sürdürdü. Kitap yazmanın yanı sıra konferanslar ve seminerler verdi, televizyon programlarına başladı.

İlk kitabının ismi İnsan İnsana isimli kitaptır. Doçent olduktan sonra Fulbright bursu ile bir seneliğine, Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley Kampüsü’ne gitmiştir.

KİTAPLARI;

İnsan İnsana 
İnsan ve Davranışı 
İçimizdeki Çocuk 
İyi Düşün Doğru Karar Ver 
Yetişkin Çocuklar 
İçimizdeki Biz 
Savaşçı 
‘Keşke’siz Bir Yaşam İçin İletişim 
‘Mış Gibi’ Yaşamlar 
Başarıya Götüren Aile 
Bir Kadın Bir Ses

DOĞAN CÜCELOĞLU NEDEN ÖLDÜ? EGM'DEN CÜCELOĞLU AÇIKLAMASI

Olay yerine gelen Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, evin içerisinde incelemelerde bulundu.

Cüceloğlu'nun ölümüne dair İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ''Kafa kısmında düşmeye bağlı kanamanın olduğu anlaşılmış olup, konu ile ilgili çalışmalar devam etmektedir'' ifadelerine yer verildi. 

Edinilen bilgiye göre, Cüceloğlu bugün evinde yürürken ayağının takılması sonucu başının üzerine düştü. Evdeki görevli durumu sağlık ekiplerine haber verdi.

Eve gelen sağlık ekipleri Cüceloğlu'nun hayatını kaybettiğini tespit etti. Haberi alan Cüceoğlu'nun kızı da eve geldi. Cüceoğlu'nun oğlunun yurtdışında olduğu öğrenildi.