Her yıl 29 Nisan tarihi, Dünya Dans Günü olarak kutlanıyor. Vatandaşlar, Dünya Dans Günü nasıl ortaya çıktı? sorusuna yanıt arıyor. Ayrıca Dünya Dans Günü sözleri ve mesajları da araştırılıyor.

29 Nisan tarihinin Dünya Dans Günü olması nedeniyle bu özel günün nasıl ortaya çıktığı araştırma konusu oldu. Ayrıca Dünya Dans Günü sözleri ve mesajları da araştırılmaya başlandı.

Her yıl 29 Nisan tarihinde, tüm dünya ülkeleri tarafından kutlanan Dünya Dans Günü, UNESCO'nun önde gelen performans sanatları partnerlerinden Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) aracılığıyla 1982 yılında ilan edilmiştir.

Peki, Dünya Dans Günü nasıl ortaya çıktı? İşte, 29 Nisan Dünya Dans Günü sözleri ve mesajları...

DÜNYA DANS GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Dünya Dans Günü, UNESCO'nun önde gelen performans sanatları partnerlerinden Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) tarafından ilk kez 1982 yılında tanıtılmıştır.

Modern balenin atası olarak kabul edilen ünlü balet Jean-Georges Noverre'in doğum gününü 29 Nisan olması nedeniyle Dünya Dans Günü bu günde kutlanmaktadır.

Her yıl Dünya Dans Günü'ne özel bir mesaj sunması için dans dünyasından bir isim elçi olarak belirlenmekte ve ana Dünya Dans Günü etkinliği bizzat Uluslararası Tiyatro Enstitüsü tarafından hayata geçirilmektedir.

1982 yılından bu yana dans tutkusunu paylaşmak isteyen dans toplulukları, dans stüdyoları, "crew"lar Dünya Dans Günü özelinde performanslar sergilemekte, özel sınıflar açmakta ve daha pek çok özel etkinlik organize etmektedir.

DÜNYA DANS GÜNÜ SÖZLERİ VE MESAJLARI 2021

Dans görülebilen müziktir. - George Balanchine

Mezartaşımda sadece bir kelime yazmasını istiyorum: Dansçı. - Agnes de Mille

Eğer söyleyebiliyor olsaydım, dans etmeme gerek kalmazdı. - Anna Pavlova

Dans etmek banka soymak gibidir. Saniyelik bir zamanlama. - Twyla Tharp

Dans etmek kendinden çıkmaktır. Daha büyük, daha güzel, daha güçlü. Bu güçtür, dünya üzerinde zaferdir ve sizin zaferinizdir. - Agnes De Mille

Bütün ağırlığınızı taşıyan, nispeten küçük olan o ayağın sihrini bir düşünün. Gerçek bir mucize, ve dans...Bu mucizenin kutlamasıdır. - Martha Graham

İlginizi Çekebilir