Eğitim Bir Sen Aydın 1 No'lu Şube Başkanı Fatih Taşpınar sendika teşkilatının topladığı yardımları bizzat yerinde görmek ve muhtaçlara dağıtmak maksadıyla Suriye’nin İdlib kentine gitti.
Kentte bulunan iki yetimhaneyi ziyaret ederek yetim çocuklara ve annelerine toplanan yardımları bizzat dağıtan Taşdemir, “10 Ekim Cumartesi günü Elhamdülillah emanetleri sahiplerine ulaştırdık. İdlib'in Sarmada bölgesinde 70 civarında anne ile 220 civarında yetim çocuğun barındığı Şam ve Killi bölgesinde de 20 civarında anne ile 60 civarında yetim çocuğun barındığı Halise-Hüseyin Mutlu yetimhanelerine Aydın’dan topladığımız yardımları bizzat dağıttım” dedi.

VATAN VURGUSU YAPTI

Aylık burs dağıtımının dışında, yetimhane ziyaretlerinde çocuklara oyuncak, zeka oyunu, pamuk şeker ve patlamış mısır ikramı; yetimhanelerine ise meyve, lahmacun ve ayran ikramı gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Taşpınar, “Kesilen adak, akika ve şükür kurbanlarının etlerini dağıttık. Allah kimseyi yersiz, yurtsuz, vatansız bırakmasın. Vatansızlık insanı rencide ediyor. İnsanı kurda kuşa muhtaç hale getiriyor. Görünürde her bir şeyiniz olabilir fakat vatan elden gidince hiçbir şeyiniz kalmıyor. Fakat biz Müslümanlar mazlumun, fakirin, yurtsuzların barınağıyız. Çok şükür ülkemiz, İslam âleminin ümidi durumunda. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Suriyeli, Iraklı, Yemenli, Somalili söylüyor” dedi. 

PAYDAŞLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Fatih Taşpınar, Aydın'daki paydaşları olan Eğitim Bir Sen Aydın 1 No’lu Şube yönetimine, EBS Kadın Komisyonuna, EBS ilçe başkanlarına ve yönetim kurullarına; oyuncakları temin eden Aydın Nesil Derneği yöneticilerine teşekkür etti. Başkan Taşpınar misyonları gereği bundan sonra da dünyanın başka yerlerindeki düşkünlere yardıma devam edeceklerini dile getirdi.