İstanbullu’ya seslendiği konuşmalarında ”Bizim dönemimizde yüzde 100 liyakat esas alınacak, asla torpil ve kayırmacılık olmayacak” diyen İmamoğlu’nun bu yalanı da gün yüzüne çıktı. Beylikdüzü Belediye Başkanı iken ilk iş olarak eşinin kız kardeşini, yani baldızını belediyeye işe alan CHP’li İmamoğlu, İBB Başkanlık döneminde de liyakata bakmadan, eş-dost kim varsa yönetici pozisyonunda değerlendirdi. İmamoğlu, kurucusu olduğu SSB Gayrimenkul adlı inşaat şirketinin yönetim kurulu başkanı Tuncay Yılmaz’ı İstanbul Büyükşehir Spor Kulübü’ne Muhasip üye olarak atadı, kulübün parasal işlerini ona teslim etti.

2014 yerel seçimlerinin ardından Beylikdüzü Beleidye Başkanı iken kendi adına siparişen yazdırdığı ”Benim Sevgili Başkanım” adlı kitap yazarı Şirin Mine Kılıç’ı kulübün Başkanvekili yapan İmamoğlu, sahibi olduğu şirketi teslim ettiği Tuncay Yılmaz’ı da kulübün parasal işlerinin başına getirdi.

Liyakata yerine, torpil ve kayırmacılığı en üst seviyeye çıkaran, verdiği sözün tam tersine İBB şirketlerini arpalığa dönüştüren CHP’li İmamoğlu’nun birçok ataması skandal atama olarak değerlendirilmiş ve uzun süre kamuoyu gündemini meşgul etmişti. İşte bu atamalardan birisi de kamuoyunun yakından tanımadığı, İmamoğlu’nun şirket kasasını bile teslim ettiği perde arkasındaki Tuncay Yılmaz adlı İmamoğlu’ndan torpilli kişi.

Ulus Haber Merkezi (UHM)