İşte Emlak ve emlak yönetimi mezunlarının atama sorunlarının dile getirdikleri sitemize gönderdikleri mesaj: 

mlak ve emlak yönetimi mezunlarının atama sorunlarının dile getirildiği 6 soru önergesine Bakan Murat Kurum’dan cevap geldi.

Bizler her yıl 6000 civarı mezun veren 30bini aşkın emlak ve emlak yönetimi mezunlarıyız. 3301 nitelik kodlu #emlakveemlakyönetimi mezunları sizden sesimize ses olmanızı istiyoruz.

Aylardır bıkmadan usanmadan atanabilmek için çalmadığımız kapı kalmadı. Her platformda sesimizi dile getirmeye çalışıyoruz.

• Her iki ilçeye 1 memur bile düşmeyen milli emlak ‘a personel ataması yapılacak mı? Yapılacaksa ne kadar emlak ve emlak yönetimi mezunu istihdam edilecektir?

• İş yükü gün be gün artan Tapu ve Kadastro’ya da yine ciddi personel alımı yapılacak mıdır? Yapılacaksa emlak ve emlak yönetimi mezununa kaç kadro ayrılmıştır?

• 2021 yılında emlak ve emlak yönetimi mezunlarının atama planlaması nedir? Bu sorularımız Çevre ve şehircilik bakanımız Murat Kurum’a 6 ayrı soru önergesi ile iletilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Bakanlıklarına tahsis edilen kadro kontenjanı dâhilinde ihtiyaçlar doğrultusunda personel istihdam edildiğini belirtti.

200 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

Bakan Murat Kurum, 2020 yılında milli emlak birimlerinde istihdam edilmek üzere 30 bini aşkın emlak ve emlak yönetimi mezunları arasından toplam sadece 200 kişiye istihdam imkânı sağlandığını açıkladı.

MİLLİ EMLAK UZMAN YARDIMCISI ALINACAK

Bakan Kurum, “2021 yılında, 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 1 l’inci maddesi gereğince Bakanlığımıza tahsis edilecek kadro kontenjanı dâhilinde personel istihdamı sağlanacak olup, ayrıca milli emlak birimlerimize milli emlak uzman yardımcısı alınması yönünde ilgili merciler nezdinde girişimlerde bulunulmuştur” açıklamasında bulundu.

Kurum, 2021 yılında bu alanda da atama yapılacağını ancak Cumhurbaşkanlığı kararnamesini beklediklerini ifade etti. 30 bin mezunu bulunan Emlak ve Emlak Yönetimi bölümüne 2020 yılında milli emlak’a sadece 200 kişiye istihdam imkanı sağlandığını açıklayan Bakan Kurum, bakanlık merkez ve taşra teşkilatında 315, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde ise sadece bin 187 bölüm mezunu personel olduğunu bildirdi.

İİBFliler ile ilgili tüm gelişme ve haberleri takip etmek için TIKLAYINIZ

Konu ile ilgili görüş ve önerilerinizi haberimizin altındaki yorum kısmından yazarak bize iletebilirsiniz. 

İşte Murat KURUM'un TBMM'de sorulan yazılı soru önergelerine verdiği o cevap: